«Κυρώσεις» στη Ρωσία από Pornhub και Onlyfans – Αντί για πορνό βλέπουν τη σημαία της Ουκρανίας

«Κυρώσεις» στη Ρωσία από Pornhub και Onlyfans – Αντί για πορνό βλέπουν τη σημαία της Ουκρανίας

Η υπηρεσία συνδρομητών ενηλίκων OnlyFans με έδρα το Λονδίνο αποφάσισε να ακολουθήσει το δρόμο των ΗΠΑ και της ΕΕ για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και επέβαλε «κυρώσεις» στη Μόσχα. Η συνδρομητική υπηρεσία περιεχομένου ενηλίκων στο διαδίκτυο «κλείδωσε» λογαριασμούς τόσο στη Ρωσία όσο και στη Λευκορωσία, με αποτέλεσμα οι δημιουργοί τους να μην έχουν πρόσβαση στα κέρδη τους.

Οι αντιδράσεις των δημιουργών των σελίδων ήταν μεγάλες, με τους υπεύθυνους της ιστοσελίδας, Only Fans να εξηγούν ότι αποφάσισαν να προχωρήσουν στην κίνηση αυτή, ως αποτέλεσμα της εισβολής, και κυρίως παρακινούμενοι από τις οικονομικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί σε όλη τη Ρωσία.

«Δεν έχω χρήματα για να ζήσω», αναφέρει η Bunnie Mommy, μια εκ των μοντέλων που έχουν δει το προφίλ τους να μπλοκάρεται. «Πολλά μοντέλα το αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα, κανείς δεν περίμενε κάτι τέτοιο να συμβεί. Εγώ δεν έχω λεφτά για να αγοράσω φαγητό, και να πληρώσω το ενοίκιο μου. Μάλιστα, είμαι κατά του πολέμου. Έχω λάβει μέρος σε πολλές διαδηλώσεις κατά του πολέμου. Δεν είμαστε ο Πούτιν και προσευχόμαστε για τους Ουκρανούς» προσθέτει, εκφράζοντας και ένα παράπονο, ενώ στη συνέχεια παραδέχεται ότι έχει χάσει ήδη 8000 δολάρια από το ban.

Το απόγευμα της Κυριακής, η OnlyFans είπε ότι είχε τη δυνατότητα να επαναφέρει τη δραστηριότητα του λογαριασμού για δημιουργούς σε όλες τις χώρες, αρκεί οι δημιουργοί των σελίδων από Ρωσία και Λευκορωσία να βρουν τρόπο πληρωμής ανεξάρτητο με κάποια ρωσική τράπεζα.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε και ο πιο διάσημος ιστότοπος πορνό στον κόσμο – το Pornhub, να «κλειδώσει» τη πρόσβαση της Ρωσίας στο περιεχόμενό του.

Σύμφωνα με χρήστες από τη Ρωσία  όταν επιχείρησαν να μπουν στην σελίδα για ενήλικες για να…. εκτονωθούν, αντί για τα αναμενόμενα βίντεο, φορτώνεται η σημαία της Ουκρανίας.

Τα άτομα που θέλουν να παρακολουθήσουν πορνό βλέπουν επίσης μια έκκληση για υποστήριξη του ουκρανικού λαού στον αγώνα του ενάντια στη ρωσική επιθετικότητα.

protothema.gr