Ξεκίνησε η τοποθέτηση της γέφυρας Μπέλει του Πλατανιά στον Ιάρδανο ποταμό (video)

Ξεκίνησε η τοποθέτηση της γέφυρας Μπέλει του Πλατανιά στον Ιάρδανο ποταμό (video)

Οι εργασίες απο συνεργεία και τον στρατό αναμένεται να διαρκέσουν περίπου πέντε ημέρες

Από το πρωί οι άνδρες από το 747 Ειδικό Τάγμα Μηχανικού που εδρεύει στο Λουτράκι και το 725 Τάγμα Μηχανικού που εδρεύει στην Αθήνα μετέφεραν τα πρώτα τμήματα της γέφυρας Μπέλει κοντά στο σημείο της παλαιάς οδού Χανίων – Κισάμου όπου ήταν η γέφυρα του Πλατανιά.

Οι εργασίες ξεκινούν σήμερα με την αποξήλωση και απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας που κατέρρευσε και στην συνέχεια οι μηχανικοί του στρατού ξεκινούν την συναρμολόγηση και τοποθέτηση της γέφυρας Μπέλει.

Αυτό το είδος γέφυρας που επινοήθηκε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, συναρμολογείται σχετικά εύκολα καθώς δεν απαιτούνται ειδικά εργαλεία ή βαρύς εξοπλισμός ενώ τα στοιχεία της γέφυρας, κατασκευασμένα από υλικά όπως ξύλο και μέταλλο είναι αρκετά ελαφριά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Flashnews.gr η συγκεκριμένη γέφυρα στον Πλατανιά θα έχει μήκος 30 μέτρων και πλάτος αρκετό έτσι ώστε η κυκλοφορία των οχημάτων να είναι διπλής, ενώ αναμένεται να είναι έτοιμη σε πέντε ημέρες.

Υπενθυμίζεται πως στα Χανιά και συγκεκριμένα στο στρατόπεδο της 1η ΜΑΛ στο Μάλεμε βρίσκεται μια ακόμη γέφυρα Μπέλει η οποία στην συνέχεια αναμένεται να τοποθετηθεί στη θέση Γαβρανού κοντά στο χωριό Κουφός ώστε να περνάει πάνω από τον Κερίτη και να εξυπηρετούνται οι περιοχές Αλικιανός-Βατόλακκος.
Παράλληλα, όπως είπε χθες ο Υπ. Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, στην Αθήνα έχουν ετοιμαστεί δύο ακόμη γέφυρες για να μεταφερθούν και να τοποθετηθούν στα Χανιά.

Στο σημείο της γέφυρας Πλατανιά όπου ξεκίνησαν οι εργασίες βρέθηκε το πρωί και κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής με τους Βουλευτές Βασίλη Κεγκέρογλου, Γιάννη Μανιάτη και στελέχη από τα Χανιά.

https://www.facebook.com/watch/?v=2323668820999178
flashnews.gr