Κρητικιά νοσηλεύτρια μεταξύ των νεκρών στη Λιβύη – Η συγκλονιστική ιστορία της Εύης!

Κρητικιά νοσηλεύτρια μεταξύ των νεκρών στη Λιβύη – Η συγκλονιστική ιστορία της Εύης!

Πένθος στην Κρήτη για την τραγωδία στη Λιβύη, καθώς η μία εκ των δύο νοσηλευτριών που έχασαν τη ζωή τους μαζί με τον υπαξιωματικό και τα τρία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ήταν Ηρακλειώτισσα!

O λόγος για την Εύη Ανδρεαδάκη που υπηρετούσε στην Πολεμική Αεροπορία ως νοσηλεύτρια στο 251 ΓΝΑ…

Απαντώντας στις φήμες που κυκλοφορούν στα social media, τις τελευταίες ώρες, ότι μπορεί το δυστύχημα να μην οφείλεται σε τροχαίο, οι ίδιες πηγές, αποκλείουν το ενδεχόμενο τρομοκρατικού χτυπήματος.

Μάλιστα, όπως λένε, ο Λίβυος οδηγός του φορτηγού που συγκρούστηκε μετωπικά με το λεωφορείο που μετέφερε την ελληνική αποστολή, είχε μαζί του πέντε μέλη της οικογένειάς του. Από τους έξι επιβαίνοντες στο φορτηγό σκοτώθηκαν οι τρεις.

Όπως αναφέρουν, επίσης, οι στρατιωτικέ πηγές, στην περιοχή που έγινε το δυστύχημα δεν λειτουργούσε δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Γι αυτό οι τραυματίες Έλληνες στρατιωτικοί δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν και να ενημερώσουν την Αθήνα για το δυστύχημα. Τα δορυφορικά τηλέφωνα που είχαν μαζί τους καταστράφηκαν μετά τη σύγκρουση απο την έκρηξη και τη φωτιά.

Το λεωφορείο με τους Έλληνες στρατιωτικούς ήταν μέρος μικρής φάλαγγας με ένα τζιπ να προπορεύεται και ένα να ακολουθεί το πούλμαν με τους 19. Άγνωστο, παραμένει, ωστόσο, πώς κατάφερε και έσπασε τον σχηματισμό ο οδηγός του φορτηγου.

Οι άλλοι δύο νεκροί της ελληνικής αποστολής, όπως έγινε γνωστό, ήταν διερμηνείς και παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας Βεγγάζης.

Η συγκλονιστική ιστορία της Εύης

Ο χαμός της Ε.Α. εν ώρα καθήκοντος αποτελεί ένα οδυνηρό πλήγμα για την οικογένειά της, η οποία έχει δεχτεί δύο ακόμη φορές τα χτυπήματα της μοίρας.

Ο αδερφός της άτυχης στρατιωτικού είχε επίσης σκοτωθεί σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, ενώ ο θείος της, Βασίλης Ανδρεαδάκης σκοτώθηκε την 23η Μαΐου του 1980, όταν πετώντας πάνω από την περιοχή της Λαμίας, το αεροσκάφος του ένα RF-5A της 349 Μοίρας Τακτικής Αναγνωρίσεως της 111 Πτέρυγας Μάχης (Νέα Αγχίαλος), παρουσίασε βλάβη. Η εντολή από τον πύργο ελέγχου ήταν να εγκαταλείψει το αεροσκάφος. Όμως αν το έκανε αυτό θα έπεφτε μέσα στην πόλη της Λαμίας. Ο ηρωικός πιλότος το οδήγησε έξω από την πόλη, αλλά δεν πρόλαβε να το εγκαταλείψει, με αποτέλεσμα η πτώση του να τον παρασύρει στο θάνατο!

Τα “χτυπήματα” για τους δικούς της απανωτά…

Η είδηση του θανάτου της Εύης Ανδρεαδάκη έχει βυθίσει στη θλίψη την οικογένεια της.

Είχε παντρευτεί τον περασμένο Ιανουάριο στο Παρίσι

«Στην ερώτηση γιατί διάλεξα την Αεροπορία πάντα απαντώ ότι ήμουν προορισμένη να την υπηρετήσω πριν ακόμα γεννηθώ» έγραφε σε ανάρτηση της στην προσωπική της σελίδα στο Facebook το 2020 η Εύη Ανδρεαδάκη που μαζί με τους τέσσερις ακόμα Έλληνες συμπληρώνουν την τραγική λίστα των νεκρών του αυτοκινητιστικού δυστυχήματος στη Λιβύη.

Η ίδια, σύμφωνα με το protothema.gr, λίγες ώρες πριν την πτήση της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής από την Αθήνα με προορισμό την Λιβύη, είχε μοιραστεί σε story την εμπειρία της αυτή – με τους φίλους της να της εύχονται τα καλύτερα.

Παντρεμένη μόλις τον περασμένο Ιανουάριο στο Παρίσι με τον εκλεκτό της καρδιάς της, η 40χρονη Σμηναγός (ΝΥ) και νοσηλεύτρια στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, ζούσε τις πιο ευτυχισμένες στιγμές τις ζωής της, καθώς μετά από προσωπικό αγώνα τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο είχε φτάσει στο σημείο που ονειρευόταν.

Με το χαμόγελο πάντα στα χείλη και την καλή κουβέντα ακόμα και στα δύσκολα, η Εύη Ανδρεαδάκη, για όποιον την γνώριζε, θεωρούνταν πρότυπο γυναίκας κι επαγγελματία κι αυτό αρκεί να διαβάσει κάποιος τα αμέτρητα σχόλια που υπάρχουν κάτω από τις φωτογραφίες της.

Μια από τις τελευταίες είναι από την ημέρα των γενεθλίων της στις 20 Ιουλίου, όπου μετά από τις ευχές και τα μηνύματα η 40χρονη θέλοντας να ευχαριστήσει συγγενείς και φίλους έγραψε: «40 ετών λοιπόν… Η ουσία των πραγμάτων βρίσκεται στην απλότητα… σε ένα γλυκό χαμόγελο… σε έναν μειλίχιο λόγο… σε μια γενναιόδωρη αγκαλιά… σε ένα παρατεταμένο φιλί… και χθες μου τα χαρίσατε απλόχερα, κάνοντας τα γενέθλια μου μοναδικά!».