Κρήτη: Σοκ στη σχολική κοινότητα – 13χρονος συνελήφθη γιατί διακινούσε χασίς σε συμμαθητές του

Κρήτη: Σοκ στη σχολική κοινότητα – 13χρονος συνελήφθη γιατί διακινούσε χασίς σε συμμαθητές του

Επιβεβαιωμένες πληροφορίες αναφέρουν πως την περασμένη Παρασκευή δύο μαθητές σχολείου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πήγαν σε καθηγητή τους και του έδειξαν μικροποσότητα κάνναβης, λέγοντας πως τους την έδωσε ένας συμμαθητής του. Όπως ήταν λογικό, το θέμα δεν έμεινε εκεί. Ενημερώθηκε η διεύθυνση του σχολείου, που ακολούθως ενημέρωσε την αστυνομία.

Άντρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, με διακριτικότητα, πήγαν στο γυμνάσιο και πήραν τον μαθητή, ενώ συνέλαβαν και τον πατέρα του με την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου. Στην κατοχή του 13χρονου βρέθηκαν 13 γραμμάρια κάνναβης, διώκεται για διακίνηση σε βαθμό κακουργήματος, λόγω της διακίνησης σε σχολική μονάδα.

Από τις καταθέσεις που ελήφθησαν δεν προέκυψε πως ο 13χρονος πουλούσε την κάνναβη, ωστόσο αυτά τα στοιχεία θα κατατεθούν και στη δικαιοσύνη, όπου θα οδηγηθούν και ο μικρός και ο πατέρας του τις επόμενες μέρες. Για την ώρα, ο εισαγγελέας έδωσε εντολή το Σάββατο να αφεθούν και οι δύο ελεύθεροι μέχρι να οδηγηθούν στον ανακριτή.

Αξίζει να σημειώσουμε πως οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο νεαρός μαθητής έχει παρουσιάσει γενικότερη παραβατική συμπεριφορά και για το λόγο αυτό έχει αποβληθεί από δύο σχολεία του νομού, πριν τελικά καταλήξει σε αυτό που φοιτά σήμερα που έγινε το περιστατικό.

Το ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι βρέθηκαν δύο μαθητές που κατήγγειλαν το περιστατικό, ενώ εξετάζεται εάν υπάρχουν και άλλοι που έχουν λάβει ναρκωτικές ουσίες στην διάρκεια της παρουσίας του μαθητή στο σχολείο.

Πηγή:goodnet.gr