Κρήτη: Πέθανε στο ασθενοφόρο και βρέθηκε 3 μέρες μετά στο νεκροτομείο – Τι λέει η κόρη και ο γαμπρός του (video)

Κρήτη: Πέθανε στο ασθενοφόρο και βρέθηκε 3 μέρες μετά στο νεκροτομείο – Τι λέει η κόρη και ο γαμπρός του (video)

Τον έψαχναν εναγωνίως παντού, ωστόσο, αυτός ήταν νεκρός από μέρες και η σορός του βρισκόταν στο Νεκροτομείο! Η απίστευτη αυτή υπόθεση διαδραματίστηκε τα προηγούμενα 24ωρα, στο Ηράκλειο: Ένας 58χρονος Ηρακλειώτης, ο Δημήτρης Πλευριτάκης άφησε την τελευταία του πνοή το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής καθ’ οδόν προς το Νοσοκομείο.

Ο ίδιος είχε καλέσει το ΕΚΑΒ λίγο νωρίτερα καθώς είχε αισθανθεί έντονη αδιαθεσία. Ο 58χρονος μεταφέρθηκε από το ασθενοφόρο στο ΤΕΠ του ΠΑΓΝΗ, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ότι ήταν νεκρός. Κατόπιν, η σορός του μεταφέρθηκε στο Νεκροτομείο του ΠΑΓΝΗ.

Για τρεις ολόκληρες ημέρες, κανείς αρμόδιος δεν ενημέρωσε κάποιον συγγενή του εκλιπόντα για την τύχη του, ενώ η ετοιμόγεννη κόρη του αναζητούσε με αγωνία τον πατέρα της από νοσοκομείο σε νοσοκομείο!

Την περασμένη Κυριακή, ο 58χρονος Δημήτρης Πλευριτάκης, ο οποίος διατηρούσε κατάστημα στο κέντρο του Ηρακλείου, ένιωσε ξαφνικά έντονη αδιαθεσία, την ώρα που κατευθυνόταν προς στη δουλειά του. Ο εκλιπών αντιμετώπιζε προβλήματα με την καρδιά του και λάμβανε φαρμακευτική αγωγή.

Ο ίδιος δεν έχασε στιγμή καλώντας στο τηλέφωνο το ΕΚΑΒ. Όντως, ο άτυχος άνδρας παρελήφθη από ασθενοφόρο, από την πλατεία Κορνάρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διακομιδή του 58χρονου στο Νοσοκομείο, ο Δημήτρης Πλευριτάκης, υπέστη ανακοπή.

Ο 58χρονος μεταφέρθηκε στο ΤΕΠ, ωστόσο, ήταν ήδη πολύ αργά γι’ αυτόν. Αφού πιστοποιήθηκε ο θάνατός του, η σορός του 58χρονου μεταφέρθηκε στο Νεκροτομείο του ΠΑΓΝΗ. Ωστόσο, κανείς δεν μερίμνησε να ενημερώσει κάποιον οικείο του…

Όπως αναφέρει ο γαμπρός του εκλιπόντος Μάριος Τσαφαντάκης στο neakriti.gr και την ΚΡΗΤΗ TV, η σύζυγός του η οποία βρίσκεται στον ένατο μήνα της κύησης, «έπαιρνε τηλέφωνο τον πατέρα της, αλλά δεν τον βρίσκαμε!».

«Την Τετάρτη το απόγευμα πάμε στο κατάστημα (σ.σ. του 58χρονου) και βλέπουμε το μαγαζί κλειστό. Ρωτάμε τότε έναν γείτονα που έχει περίπτερο και μας είπε ότι την Κυριακή τον πήρε το ασθενοφόρο!», ανέφερε ο κ. Τσαφαντάκης.

«Παίρνουμε στο ΠΑΓΝΗ και ρωτάμε αν είναι εκεί ο άνθρωπος και μας λένε δεν γνωρίζουμε», συνεχίζει ο κ. Τσαφαντάκης. «Παίρνουμε μετά στο ΕΚΑΒ και μας λένε ότι ναι όντως τον πήραμε και τον πήγαμε στο ΠΑΓΝΗ, ωστόσο, στη διαδρομή, δεν πήγε καλά… Ρωτάμε τότε εμείς «τι εννοείτε;» και μας απαντάνε «έπαθε ανακοπή!».

Παρά το σοκ που υπέστη η κόρη του, ρώτησε στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής για το που βρισκόταν εκείνη την ώρα ο πατέρας της. Σύμφωνα με τον σύζυγό της, τους απάντησαν «να μας πάρετε αύριο, δεν μπορούμε να σας ενημερώσουμε, δεν είναι κανείς εδώ!».

«Πήραμε τηλέφωνο τον αδερφό του… δεν τον είχαν ειδοποιήσει.. δεν είχαν ειδοποιήσει κανέναν!», μας είπε εμφανώς ταραγμένη η κόρη του άτυχου άνδρα Αγγελική Πλευριτάκη. «Στην αρχή καλέσαμε το Βενιζέλειο και μας λένε ότι δεν είναι εδώ. Πήραμε μετά στο ΠΑΓΝΗ, δεν ήταν πουθενά δηλαδή… Και να ήταν στο Νεκροτομείο, δεν ήξερε ένα Νοσοκομείο ότι είχε πεθάνει ο άνθρωπος να μας πουν εδώ είναι ο μπαμπάς σου μην τον ψάχνεις!… Μας είπαν να καλέσουμε αύριο… αλλά αυτός είχε πεθάνει από την Κυριακή, και ήταν Τετάρτη βράδυ… Μέχρι τη 1 η ώρα τον έψαχνα!», ανέφερε συντετριμμένη η ετοιμόγενη κόρη του εκλιπόντος.

Ο γαμπρός του Δημήτρη Πλευριτάκη μας εξηγεί: «Πήραμε τηλέφωνο αγανακτισμένοι για ποιο λόγο δεν μας ενημέρωσαν. Μιλάμε με τον διευθυντή και μας λέει ότι συγγνώμη έκανα λάθος δεν θα ξανασυμβεί. Μας είπε ότι από το ΕΚΑΒ είχαν δώσει τα στοιχεία του. Μας είπε ο ίδιος καθαρά ότι δεν έκανε καλά τη δουλειά του».

Το χρονικό

Την περασμένη Κυριακή, ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε στο ΤΕΠ του ΠΑΓΝΗ, όπου διαπιστώθηκε ότι είναι νεκρός. Αντί να ενημερωθεί, ωστόσο, κάποιος οικείος του, η σορός του έμεινε στο νεκροτομείο!

Λίγα 24ωρα μετά, η κόρη του άρχισε να τον αναζητάει και αρχικά κατάφερε να μάθει ότι είχε παραληφθεί από το ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε σε κακή κατάσταση στο Νοσοκομείο. Εντούτοις, στη συνέχεια, οι υπηρεσίες απαντούσαν στα αγωνιώδη τηλέφωνα που έκανε με τον σύζυγό της, ότι δεν υπήρχε καταγεγραμμένη εισαγωγή ασθενούς με το επίμαχο όνομα.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο «αντίο» είπαν σήμερα συντετριμμένοι συγγενείς και φίλοι στον 58χρονο άνδρα, που έφυγε αιφνίδια από τη ζωή.

Δείτε το βίντεο: