Κρήτη: «Ελεύθερος» ο 31χρονος που κατηγορείται ότι εξαπατούσε πολίτες

Κρήτη: «Ελεύθερος» ο 31χρονος που κατηγορείται ότι εξαπατούσε πολίτες

Του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι – Εξαπατούσε πολίτες και είχε καταφέρει να αποσπάσει περισσότερα από 160.000 ευρώ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 31χρονος που είχε συλληφθεί τον περασμένο Οκτώβριο και ο οποίος κατηγορείται ότι εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες σε όλη την Ελλάδα αποσπώντας συνολικά πάνω από 160.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει το cretapost.gr, o 31χρονος θα πρέπει να εμφανίζεται μια φορά το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του ενώ του απαγορεύτηκε η έξοδος του από τη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι στην ίδια υπόθεση είχαν εμπλακεί δύο ακόμη άτομα.

Η δράση του κυκλώματος

Σύμφωνα με τις αρχές η δράση του κυκλώματος είχε να κάνει κυρίως με απάτες μέσω διαδικτυακών αγοραπωλησιών.

Πιο συγκεκριμένα, τα μέλη της ομάδας επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με πολίτες και επιχειρηματίες σε περιοχές της χώρας και τους παρουσιάζονταν ως ενδιαφερόμενοι αγοραστές ή πωλητές διαφόρων αντικειμένων που υπήρχαν σε αγγελίες.

Στη συνέχεια έκλειναν προφορικά την συμφωνία της αγοράς ή της πώλησης και έλεγαν στα θύματά τους ότι θέλουν να πληρώσουν με κατάθεση στην τράπεζα. Με διάφορους τρόπους αποσπούσαν τα στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών και κωδικών και έκλεβαν ανενόχλητοι την περιουσία των θυμάτων τους.

Οι οφειλές, οι αγγελίες και το… φιλανθρωπικό σωματείο

Από όλη σχεδόν την Ελλάδα «ψάρευαν» τα θύματά τους τα μέλη του κυκλώματος απατεώνων που εξάρθρωσε χθες η αστυνομία της Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι απατεώνες δεν είχαν κανέναν απολύτως ενδοιασμό καθώς είχαν «αδειάσει» λογαριασμούς απλών πολιτών, επιχειρηματιών ακόμα και… φιλανθρωπικών σωματείων αποσπώντας συνολικά πάνω από 160.000 ευρώ.