Κρήτη: Drones της ΕΛ.ΑΣ. πάνω από την εθνική – Θα ελέγχουν κίνηση ΙΧ και παραβατικότητα οδηγών

Κρήτη: Drones της ΕΛ.ΑΣ. πάνω από την εθνική – Θα ελέγχουν κίνηση ΙΧ και παραβατικότητα οδηγών

Σημαντική εξέλιξη που θα προσθέσει (όσο αυτό είναι εφικτό) ένα επίπεδο ασφάλειας στον ΒΟΑΚ.

Όπως ενημέρωσε ο Σύλλογος Αρωγής & Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων «Ο Άγιος Χριστόφορος», κατόπιν πρωτοβουλίας του και εξαιτίας του προσωπικού ενδιαφέροντος του Κρητικού αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλη Καραμαλάκη, στο αμέσως επόμενο διάστημα, drones της αστυνομίας θα τεθούν σε λειτουργία για να ελέγχουν την κίνηση στον ΒΟΑΚ και φυσικά τα φαινόμενα παραβατικότητας των οδηγών.

Παρά το γεγονός ότι είναι επιτακτικής σημασίας η δημιουργία ενός νέου ΒΟΑΚ, αυτή η πρωτοβουλία ανεβάζει σίγουρα και έως κάποιο βαθμό, το επίπεδο ασφάλειας ώστε να αποτρέπονται τροχαία δυστυχήματα.

Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Αρωγής & Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων «Ο Άγιος Χριστόφορος»

“Όπως πληροφορηθήκαμε αρμοδίως μετά από συντονισμένες ενέργειες και το προσωπικό ενδιαφέρον του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου Κυρίου Μιχάλη Καραμαλάκη σύντομα θα τεθούν σε λειτουργία drones για να ελεγχουν στον Β.Ο.Α.Κ την κίνηση των οχημάτων και την παραβατικότητα των οδηγών τους με σκοπό την αντιμετώπιση των τροχαίων.δυστυχημάτων και ατυχημάτων.

Για την προμήθεια των drones εχει εξασφαλιστεί η σχετική χρηματοδότηση .
Ο Συλλογός μας θεωρεί καθήκον και υποχρέωσή του να ευχαριστήσει τον Κύριο Αρχηγό για το συνεχές του ενδιαφέρον για την αντιμετώπιση της μάστιγας των τροχαίων”.