Κρήτη: Διακοπές… δώρο στους Γερμανούς τουρίστες που έπεσαν θύματα «νταήδων» – Εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης

Κρήτη: Διακοπές… δώρο στους Γερμανούς τουρίστες που έπεσαν θύματα «νταήδων» – Εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης

Μετά την περιπέτεια των Γερμανών τουριστών στον Μυλοπόταμο, ο Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης τούς κάνει δώρο… διακοπές.

Κρήτη: Τρόμος για Γερμανούς τουρίστες – Κρητικοί τους καταδίωκαν με φορτηγάκι να τους σκοτώσουν!

Συγκεκριμένα, να γνωρίσουν την πραγματική πλευρά της Κρήτης, καθώς είχαν την ατυχία να «πέσουν» στις εξαιρέσεις, καλεί ο Σύνδεσμος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης την οικογένεια των Γερμανών που έπεσαν θύματα νταήδων στον Μυλοπόταμο, ζώντας σκηνές τρόμου.

Ο Σύνδεσμος καταδικάζει την απαράδεκτη επίθεση, τονίζοντας ότι «συμπεριφορές τέτοιου είδους δεν συνάδουν με την Κρητική Φιλοξενία και πλήττουν το τουριστικό μας προϊόν».

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Μ. Βλατάκης επικοινώνησε με την οικογένεια και, αφού εξέφρασε την ειλικρινή συγγνώμη εκ μέρους του Τουρισμού της Κρήτης και των Κρητικών, προσκάλεσε όλη την οικογένεια να επισκεφθούν σε μελλοντική ημερομηνία της αρεσκείας τους, για μία εβδομάδα την Κρήτη, με όλα τα έξοδα πληρωμένα από τον Σύνδεσμο.

Η οικογένεια αποδέχθηκε την πρόσκληση με ιδιαίτερη χαρά και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της γι’ αυτήν τη γενναιόδωρη προσφορά.

«Ελπίζουμε και ευχόμαστε να μην ξανασυμβούν παρόμοια γεγονότα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης.

Εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης

Στο μεταξύ, εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν σε βάρος των δύο άνδρες 38 και 36 ετών που κατηγορούνται ότι καταδίωξαν και επιτέθηκαν σε οικογένεια Γερμανών τουριστών στο Πέραμα Μυλοποτάμου.

Συγκεκριμένα, ο 38χρονος κατηγορείται για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά , επικίνδυνη οδήγηση , Νόμο περί όπλων και σωματικές βλάβες, ενώ ο 36χρονος για απλή σωματική βλάβη.

Τη Δευτέρα η δικογραφία για το περιστατικό παραδόθηκε από την αστυνομία στον εισαγγελέα Ρεθύμνου, που άσκησε δίωξη στον 38χρονο για πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα ενώ δίωξη ασκήθηκε  για πλημμέλημα και στον 36χρονο συνοδηγό του οχήματος.

Η ΕΛ.ΑΣ έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους.

Η τοπική κοινωνία του Μυλοποτάμου ζητά να συλληφθούν οι δράστες και να υποστούν τις συνέπειες του νόμου, ενώ το περιστατικό προκάλεσε και την παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, ο οποίος επικοινώνησε με τις τοπικές αρχές, προκειμένου να ενημερωθεί για την υπόθεση και απεύθυνε αυστηρή σύσταση για άμεση κινητοποίηση, ώστε οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.