Κρίσιμη η υγεία της Etta James

Κρίσιμη η υγεία της Etta James

Η θρυλική τραγουδίστρια της μπλουζ Etta James πάσχει από λευχαιμία και τους τελευταίους μήνες μπαινοβγαίνει στα νοσοκομεία, καθώς υποβάλλεται σε θεραπεία για την αντιμετώπιση της αρρώστιάς της. Ωστόσο, η κατάσταση της υγείας της είναι κάκιστη και ο γιατρός της 73χρονης ζήτησε από τους θαυμαστές της «να προσευχηθούν για εκείνη».

Η νοσοκόμα της, Elaine James (το επώνυμο είναι απλή συνωνυμία), που βρίσκεται στο πλευρό της από τον Μάρτιο του 2010, διαδίδει την κατάσταση της υγείας της Etta James, ώστε ο κόσμος να προσευχηθεί για την άτυχη τραγουδίστρια.

Η βραβευμένη με τέσσερα Γκράμι τραγουδίστρια, που έγινε ευρέως γνωστή με το τραγούδι «At Last» το 1961, ανακοίνωσε τον περασμένο Οκτώβρη την απόφασή της να αποχωρήσει από την μουσική σκηνή, προκειμένου να επικεντρωθεί στο πρόβλημα της υγείας της.

Με 50 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο μουσικό στερέωμα η Etta James έχει επηρεάσει αστέρες, όπως η Diana Ross, η Janis Joplin και η Christina Aguilera. Επίσης, η Beyonce την είχε υποδυθεί στην ταινία Cadillac Records (2008).

Είχε γίνει γνωστή η πάθησή της αλλά δεν ήταν ξεκάθαρο ότι ο οργανισμός της έχει εξασθενίσει σε τέτοιο σημείο. Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Daily News, υποφέρει από τη νόσο Αλτσχάιμερ και από νεφρική ανεπάρκεια.

ΠΗΓΗ ΝΟΟΖ