Κλέφτης ανέβηκε σε δέντρο για να γλιτώσει από σκύλο και συνελήφθη

Κλέφτης ανέβηκε σε δέντρο για να γλιτώσει από σκύλο και συνελήφθη

Η Αστυνομία τον συνέλαβε για κλοπή 890 μέτρων χαλκού αξίας άνω των 9.000 ευρώ

Πάνω σε ένα δέντρο ανέβηκε για να γλιτώσει από τον σκύλο που φυλούσε μάνδρα υλικών στη Νέα Ιωνία Βόλου, ένας κλέφτης, αλλά τελικά, τον συνέλαβε η Αστυνομία για κλοπή 890 μέτρων χαλκού αξίας άνω των 9.000 ευρώ.

Ο λόγος για έναν 30χρονο σεσημασμένο, για κλοπές και γνωστό στις αρχές, που ενώ αρχικά έκλεψε καλώδια, επέστρεψε για να πάρει και άλλα που δεν μπορούσε να σηκώσει, με αποτέλεσμα να τον αντιληφθεί και να τον πάρει στο κυνήγι, ο σκύλος.

Ο δράστης, που τα τελευταία χρόνια έχει «φορτωθεί» με οκτώ δικογραφίες για κλοπές, οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα, που του άσκησε δίωξη για διακεκριμένη κλοπή κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήμαατος. Επιπλέον του ασκήθηκε δίωξη πλημμεληματικού χαρακτήρα για διακεκριμένη φθορά, καθώς προχθές και ενώ βρισκόταν στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, ξήλωσε τα καλώδια του τηλεφώνου που χρησιμοποιούν οι κρατούμενοι, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να επικοινωνήσουν με τον… έξω κόσμο.

Ο 30χρονος σύμφωνα με πληροφορίες πουλάει το χαλκό που κλέβει σε μάντρα βγάζοντας έτσι “μεροκάματο”, ενώ ισχυρίστηκε ότι προέβη στη συγκεκριμένη πράξη για να βγάλει χρήματα για εισιτήρια, διότι ήθελε να πάει στην Αθήνα να δει το παιδί του.

«Χρωστάει» υπόλοιπο ποινής

Ο ίδιο δράστης συνελήφθη αργά το μεσημέρι από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, μετά από διάταξη της Εισαγγελίας Βόλου, για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής που του είχε επιβάλει συγχωνευτικά το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και ανέρχεται σε 35 μήνες και 23 ημέρες φυλάκισης για κλοπή, απόπειρα κλοπής και κατοχή ναρκωτικών.

magnesianews