Κινητοποίηση του Λιμενικού για πρόσφυγες και μετανάστες νότια των Χανίων

Κινητοποίηση του Λιμενικού για πρόσφυγες και μετανάστες νότια των Χανίων

Στα ανοιχτά του λιμανιού της Παλαιόχωρας κατέπλευσε το δεξαμενόπλοιο “ARISTΟFANIS” σημαίας Νήσων Μάρσαλ, το οποίο νωρίτερα περισυνέλεξε περίπου 150 αλλοδαπούς οι οποίοι επέβαιναν σε ξύλινο σκάφος στη θαλάσσια περιοχή 70 ν.μ. νοτιοδυτικά της νήσου Σχίζας Μεσσηνίας.

aeweb

Το σκάφος με τους μετανάστες εξέπεμψε σήμα κινδύνου καθώς υπήρχε εισροή υδάτων και στήθηκε επιχείρηση διάσωσης περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στο σημείο βρισκόταν και το δεξαμενόπλοιο το οποίο τελικά περισυνέλεξε τους μετανάστες, όμως σύμφωνα με μαρτυρία των επιβατών του σκάφους, κατά τη διαδικασία περισυλλογής μία γυναίκα βρέθηκε στη θάλασσα. Ακολούθησαν έρευνες από τα δύο ελικόπτερα και από παραπλέοντα πλοία, με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Επειδή το δεξαμενόπλοιο έχει προορισμό την Αίγυπτο, μετέφερε τους μετανάστες στο πλησιέστερο λιμάνι της πορείας του, που είναι το λιμάνι της Παλαιόχωρας.

Το «ARISTOFANIS» έδεσε ανοιχτά του λιμανιού (φωτο απο marinetraffic.com) και με σκάφη οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στην Παλαιόχωρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ήδη μεγάλη κινητοποίηση και συννενόηση του Λιμενικού με τους Δήμους Καντάνου – Σελίνου και τον Δήμο Χανίων έτσι ώστε οι μετανάστες, με λεωφορεία να μεταφερθούν στα Χανιά και συγκεκριμένα στο κλειστό κολυμβητήριο Ακρωτηρίου. 

Όπως είπε στο Flashnews.gr o Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, αναζητείται και άλλος χώρος ενώ υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τα συναρμόδια υπουργεία έτσι ώστε να παραμείνουν στα Χανιά το συντομώτερο δυνατό χρονικό διάστημα.

(Εξωτερική φωτο αρχείου)