Κατέρρευσε και άλλο τμήμα στον Επιπρομαχώνα του Αγ.Δημητρίου -Έπεσε σε 3 οχήματα(φωτο)

Κατέρρευσε και άλλο τμήμα στον Επιπρομαχώνα του Αγ.Δημητρίου -Έπεσε σε 3 οχήματα(φωτο)
aeweb

Δύο ημέρες μετά την πρώτη κατολίσθηση, τα ξημερώματα της Πέμπτης, το μνημείο υπέστη σοβαρή ζημιά μαζί με τρία σταθμευμένα οχήματα

Δύο ημέρες μετά την κατάρρευση μικρού τμήματος στον Επιπρομαχώνα του Αγ.Δημητρίου στην παλιά πόλη των Χανίων, τα ξημερώματα της Πέμπτης κατέρρευσε το βόρειο τμήμα του μνημείου ενώ μεγάλοι χωμάτινοι όγκοι έπεσαν πάνω σε τρία σταθμευμένα αυτοκίνητα, προκαλώντας μεγάλες ζημιές.

Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου μιάμιση ώρα μετά τα μεσάνυχτα ενώ φαίνεται οτι η κατολίσθηση μπορεί να συνεχιστεί καθώς το νοτιοανατολικό τμήμα κινδυνεύει να καταρρεύσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και το 2017, είχαν σημειωθεί μικρής έκτασης κατολισθήσεις στο μνημείο και είχαν ξεκινήσει αμέσως εργασίες για την αποκατάσταση και την στήριξη του Επιπρομαχώνα, όμως αποδείχτηκε οτι αυτές δεν ήταν αρκετές

περισσότερα βίντεο και φωτο σε λίγο
Λίγα λόγια για τον επιπρομαχώνα του Αγίου Δημητρίου

Το όνομα το πήρε από την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου που ήταν η Μητρόπολη των Χανίων την εποχή της Βενετοκρατίας, μεταξύ των σημερινών οδών Σκρύδλωφ και Μπετόλο.

Ονομάζεται επίσης Lando ή Schiavo από τα ονόματα των αντίστοιχων Ενετών Αξιωματούχων που επέβλεπαν την κατασκευή του.

Ο επιπρομαχώνας Lando – Αγίου Δημητρίου, με τον ομώνυμο επιπρομαχώνα του ήταν σε ανταπόκριση του Προμαχώνα San Salvatore στα βορειοδυτικά.

Ο επιπρομαχώνας είχε σχήμα περίπου καρδιόσημο. Ο κυκλικός επιπρομαχώνας Lando, αποκαταστάθηκε μερικώς, στο τμήμα προς την οδό Κονδυλάκη, πριν από μερικά χρόνια.

flashnews.gr