Καταδίωξη κουκουλοφόρων από ταράτσα σε ταράτσα στη Θεσσαλονίκη – Συνελήφθησαν και οι δύο (video)

Καταδίωξη κουκουλοφόρων από ταράτσα σε ταράτσα στη Θεσσαλονίκη – Συνελήφθησαν και οι δύο (video)

Ο ένας συνελήφθη σε ζωντανή μετάδοση, ο άλλος μετά από διαπραγματεύσεις και με ιερέα – Είχαν ανέβει σε καμπαναριό – Προηγήθηκε φωτιά σε κατάστημα

Σε θρίλερ με αίσια κατάληξη εξελίχθηκε η καταδίωξη δύο κουκουλοφόρων μετά από φωτιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας σε κατάστημα με ηλεκτρονικές συσκευές στη Θεσσαλονίκη με τον έναν να συλλαμβάνεται σε… ζωντανή μετάδοση και τον δεύτερο μετά από διαπραγματεύσεις στις οποίες ενεπλάκη και ιερέας.

Η στιγμή της σύλληψης του πρώτου κουκουλοφόρου

Η στιγμή της παράδοσης και της σύλληψης του δεύτερου κουκουλοφόρου

Ο ένας από τους δύο κουκουλοφόρους είχε ανέβει νωρίτερα σε μια ταράτσα παρακείμενου κτηρίου και ο δεύτερος στο καμπαναριό της εκκλησίας του Αγίου Παύλου που βρίσκεται στην πίσω πλευρά του καταστήματος.

Όπως καταγράφηκε σε πλάνα τηλεοπτικών σταθμών ο ένας από τους κουκουλοφόρους κρατούσε στα χέρια του πυροσβεστήρα τον οποίο χρησιμοποιούσε κατά των αστυνομικών που βρίσκονται στο σημείο.

Τελικά ο ένας από τους δύο κουκουλοφόρους συνελήφθη λίγο πριν τις 7 το πρωί αφού προσπάθησε να διαφύγει πεζός αλλά τελικά ακινητοποιήθηκε μετά από λίγα δευτερόλεπτα. Όπως φαίνεται στο βίντεο που ακολουθεί αρχικά πήδηξε πάνω σε ένα όχημα της πυροσβεστικής από το οποίο κατέβηκε και άρχισε να τρέχει με τους αστυνομικούς να του περνούν χειροπέδες μετά από σύντομη καταδίωξη.

Ο δεύτερος κουκουλοφόρος συνελήφθη λίγο μετά τίς 7:20 και αφού είχαν προηγηθεί διαπραγματεύσεις με τη συμμετοχή και του ιερέα της εκκλησίας του Αγίου Μηνά.

Η φωτιά στο κατάστημα στην οδό Βενιζέλου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης εκδηλώθηκε περίπου στις 2:30 τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Η φωτιά κατασβέστηκε χάρη στην επιχείρηση της πυροσβεστικής με τους πυροσβέστες να υποχρεώνονται να τρυπήσουν τα στόρια για να μπουν στο κατάστημα προκειμένου να σβήσουν τις φλόγες προτού επεκταθούν.

Το κατάστημα, πάντως, στο οποίο μπήκε η φωτιά καταστράφηκε ολοσχερώς

protothema.gr