Καταδικάστηκε Ηρακλειώτης για την αποπλάνηση του 4χρονου γιου του

Καταδικάστηκε Ηρακλειώτης για την αποπλάνηση του 4χρονου γιου του

Για άσχημη κακοποίηση του παιδιού μίλησε ο Εισαγγελέας

Ένοχο έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου τον νεαρό πατέρα ο οποίος κάθισε στο εδώλιο κατηγορούμενος για τη σεξουαλική κακοποίηση του γιου του σε ηλικία τεσσάρων ετών.

Το δικαστήριο επέβαλε στον κατηγορούμενο συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του σύννομου πρότερου βίου λόγω λευκού ποινικού μητρώου. Στην έφεσή του έδωσε ανασταλτικό χαρακτήρα υπό τον όρο να μην πλησιάσει ξανά το αγοράκι του.

Βέβαιος ότι το 4χρονο αγοράκι βίωσε μία πολύ άσχημη κακοποίηση από τον ίδιο του τον πατέρα εμφανίστηκε κατά την αγόρευσή του ο εισαγγελέας της έδρας κ. Ιωακείμ Κασσωτάκης, ο οποίος πρότεινε την ενοχή του νεαρού κατηγορούμενου.

By Clever Advertising
Όπως επισήμανε, το παιδί σε ηλικία μόλις τεσσάρων ετών άρχισε να επιδεικνύει μία σεξουαλική συμπεριφορά αφύσικη και αταίριαστη με την ηλικία του. Υποστήριξε ότι το παιδί δεν θα μπορούσε να ξέρει τις παραστάσεις που μετέφερε αν δεν τις είχε βιώσει και κατά τον ίδιο υπέστη από τον πατέρα του όλα όσα έχει αναφέρει.
Για τον πατέρα είπε ότι οι ισχυρισμοί του περί σκευωρίας σε βάρος του δεν μπορεί να ευσταθούν κατά την κρίση του. Δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει σε κανένα σημείο γιατί το παιδάκι είχε τέτοιες εικόνες.

«Η μόνη δικαιολογία του ήταν ότι του τα είπαν…». Τόνισε ακόμα ότι το γεγονός ότι ο πατέρας δεν διαγνώστηκε με κάποια ενεργή ψυχοπαθολογία, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να παρουσιάσει μία αποκλίνουσα συμπεριφορά.

Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τονίζοντας ότι η καταφίληση των γεννητικών οργάνων είναι ίσης σπουδαιότητας με τη γενετήσια πράξη.
«Είμαι αθώος, όλοι τους ήταν δασκαλεμένοι»

Πατέρας: «Τι είμαι, κανένας ανώμαλος;»
Για σκευωρία σε βάρος του έκανε λόγο ο κατηγορούμενος, ισχυριζόμενος ότι όλοι ήταν στο κόλπο, η γιαγιά του παιδιού, οι συγγενείς της, η παιδοψυχολόγος, η διευθύντρια και η δασκάλα του σχολείου όπου πήγαινε ο γιος του. «Όλα είναι ψέματα. Δεν έχω πειράξει το παιδί μου αλλά ούτε και κανένα άλλο παιδί. Δεν υπάρχει πιο ατιμωτικό πράγμα για ένα πατέρα να κατηγορείται για κάτι τέτοιο…».

Υποστήριξε ότι μετά τον θάνατο της εν διαστάσει συζύγου του, η μητέρα της και γιαγιά του παιδιού βάλθηκε να το πάρει και να το μεγαλώσει ως μάνα του. «Με απειλούσε ότι θα μου πάρει το παιδί και ότι αυτή ήταν τώρα η μάνα του. Δεν έχω κάνει στο παιδί μου τέτοιο πράμα. Το ορκίζομαι στο Ευαγγέλιο».

Ισχυρίστηκε ακόμα ότι κίνητρο για τις κατηγορίες σε βάρος του αποτέλεσε και το μερίδιο της περιουσίας που κληρονόμησε μετά το θάνατο της γυναίκας του και υποστήριξε ότι τον πίεζαν να μην κάνει αποδοχή της κληρονομιάς.

Αμφιβάλλει, όπως είπε, αν πράγματι η παιδοψυχολόγος είχε εξετάσει το παιδί και υποστήριξε ότι δεν πιστεύει ότι αγοράκι κυνηγούσε άλλα αγοράκια για να τους κατεβάσει το παντελόνι και να τα φιλήσει στα γεννητικά τους όργανα και στα οπίσθια.

«Η γιαγιά τού έχει κάνει πλύση εγκεφάλου. Ένα παιδάκι όταν το πάρεις από κοντά και του υπαγορεύεις πράγματα, θα πει αυτά που θέλεις. Όταν πέθανε η σύζυγος μου, έπρεπε να δουλέψω στο ξενοδοχείο και το άφησα στην γιαγιά για να μην διαταραχθεί μετά το σοκ. Η γιαγιά ήξερε όμως ότι θα το έπαιρνα στο τέλος της σεζόν.

Δεν είχα δει κάτι περίεργο στην συμπεριφορά του όταν έπαιζε με τα ανιψάκια μου. Τι είμαι να το πειράξω, κανένας ανώμαλος; Του είχαν βάλει τα λόγια σαν καραμέλα στο μυαλό. Όλοι τους ήταν άψογα δασκαλεμένοι…».

Σε δήλωσή της μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου η συνήγορος της πολιτικής αγωγής κ. Αλεξάνδρα Σπανάκη, τόνισε: «Εκφράζω την απόλυτη ικανοποίησή μου γιατί το δικαστήριο έκρινε ότι τελέστηκαν οι αποδιδόμενες πράξεις της αποπλάνησης του ανηλίκου κάτω των 12 ετών σε βαθμό κακουργήματος και της διάπραξης των γενετήσιων πράξεων μεταξύ συγγενών που μετά την ισχύ του νέου ΠΚ τιμωρείται σε βαθμό πλημμελήματος.

Το αδίκημα της αποπλάνησης προσβάλλει βάναυσα την ανηλικότητα και διαστρεβλώνει τις υγιείς προσλαμβάνουσες του ανήλικου ως προς την ομαλή ψυχική του ανάπτυξη στο πλαίσιο της γενετήσιας ζωής».

Εφημερίδα Πατρίς