«Κανένας έλεγχος από Σουηδία»! Μαρτυρία Χανιώτισσας που ήρθε προχθές

«Κανένας έλεγχος από Σουηδία»! Μαρτυρία Χανιώτισσας που ήρθε προχθές

Τουλάχιστον ανησυχητικά είναι όσα περιγράφει στο HANIA.news μία Χανιώτισσα, που μένει και εργάζεται μόνιμα στη Σουηδία τα τελευταία χρόνια και η οποία ήρθε αεροπορικώς στον τόπο καταγωγής της την Τρίτη 16 Ιουνίου 2020, μαζί με τον σύζυγό της, επίσης Κρητικό.

Η Χανιώτισσα, γιατρός στο επάγγελμα, εκφράζει τον προβληματισμό της για το γεγονός ότι δεν έγινε κανένας έλεγχος στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας στα τουλάχιστον είκοσι άτομα, τα οποία είχαν ως αφετηρία του ταξιδιού τους τη Σουηδία και αναρωτιέται αν τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί είναι σε ισχύ και εφαρμόζονται πλήρως.

Ακολουθεί η μαρτυρία της, όπως την κατέθεσε σήμερα στο HANIA.news:

«Ήρθαμε Χανιά από Στοκχόλμη μέσω Φρανκφούρτης και είμαστε απογοητευμένοι με την αντιμετώπιση… Εννοείται ότι σε όλες τις πτήσεις δεν υπήρχαν κενές θέσεις μεταξύ των επιβάτων, το 99% των οποίων φορούσαν τις μάσκες λάθος! Στην πτήση της Aegean από Γερμανία για Αθήνα συμπληρώσαμε υποχρεωτικά ένα έντυπο, το οποίο ανάλογα με τη χώρα έναρξης ταξιδιού είχε άλλο χρώμα. Το δικό μας έλεγε ότι οι επιβάτες από Σουηδία είναι υποχρεωμένοι να υποβληθούν στο τεστ στο αεροδρόμιο και να μείνουν μια μέρα καραντίνα στην κατοικία του τελικού προορισμού τους, δηλαδή, σε ό,τι μας αφορούσε, στα Χανιά.

Φτάνοντας στο αεροδρόμιο της Αθήνας, δεν υπήρχε κανείς για να μας κάνει το τεστ. Ήμασταν αρκετά άτομα από Σουηδία. Ρωτήσαμε στις πληροφορίες δύο και τρεις φορές και η απάντηση ήταν ότι δεν γνωρίζουν ή ότι δεν θα γίνει κανένα τεστ και να συνεχίσουμε στις επόμενες πτήσεις.

Φτάνοντας στα Χανιά επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με Γιατρό του Νοσοκομείου Χανίων» (σ.σ.: αναφέρονται σε συγκεκριμένο πρόσωπο, τα στοιχεία του οποίου είναι στη διάθεση τού HANIA.news), «ο οποίος μας είπε ότι το Νοσοκομείο δεν κάνει το τεστ προληπτικά. Τελικά, απευθυνθήκαμε σε ιδιωτική κλινική των Χανίων όπου και κάναμε το τεστ, πληρώνοντας φυσικά. Τα αποτελέσματα των δύο τεστ, του δικό μου και του συζύγου μου, βγήκαν την ίδια ημέρα και ήταν αρνητικά.

Εννοείται ότι πήραμε τηλέφωνο τον ΕΟΔΥ και τα αναφέραμε όλα αυτά. Η απάντηση ήταν ότι προφανώς κάποια άλλη πτήση ήταν μεγαλύτερης επικινδυνότητας από τη δική μας και τα τεστ γίνονταν σε επιβάτες σε άλλο gate. Αυτό, φυσικά, ήταν μια υπόθεση, μας είπαν. Θεωρώ απαράδεκτο να συμβαίνει αυτό, ενώ ήμασταν υποχρεωμένοι να υποβληθούμε σε τεστ. Και δεν ήμασταν λίγοι επιβάτες από Σουηδία. Αναρωτιέμαι αν όλα τα μέτρα που έλεγαν ισχύουν και εφαρμόζονται ή αν σταμάτησαν στις 15 Ιουνίου…».

HANIA.news