Καλοκαίρι στην Ελλάδα

Καλοκαίρι στην Ελλάδα

Το καλοκαίρι και η τουριστική σεζόν έχουν σχεδόν φτάσει και μετά από αρκετό καιρό αναμένονται με εντελώς διαφορετικές συνθήκες, πολύ διαφορετικές από αυτές που είχαν καθιερωθεί μέχρι τώρα, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.  Για έναν  κλάδο έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα εξ αιτίας  αυτής της υγειονομικής κρίσης  κι ο οποίος απασχολεί χιλιάδες εργαζόμενους στην Κρήτη μα και σε ολόκληρη τη χώρα, σίγουρα πρόκειται για μια σημαντική και πολυαναμενόμενη περίοδο. Νέες ιδέες και νέα projects που έχουν υλοποιηθεί με σκοπό να κάνουν την Ελλάδα  έναν ελκυστικό προορισμό διακοπών .

aeweb

  Με το διαδίκτυο να κυριαρχεί στην ενημέρωση, μα και στο Live Casino Online, οι διαφήμιση και οι προσφορές κάνουν λόγω για μεγάλη αύξηση των επισκεπτών το φετινό καλοκαίρι, καθώς πέρα από τις υπέροχες παραλίες και τη φυσική ομορφιά, πλέον τα καταλύματα έχουν προσαρμοστεί με τη νέα κατάσταση και μπορούν να εγγυηθούν διακοπές με άνεση μα και με ασφάλεια, γεγονός πολύ σημαντικό, όπως αποδείχθηκε τις δύο προηγούμενες σεζόν.

  Τα μέτρα στήριξης για τις τουριστικές επιχειρήσεις και η παράτασή τους, αλλά και οι σωστές επενδύσεις του κλάδου, έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας για την αύξηση του αριθμού των επισκεπτών από το εξωτερικό από νωρίς, μα και για την αύξηση του εσωτερικού τουρισμού λόγω των ημερών  του Πάσχα.  Δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο πως η τουριστική σεζόν έχει αρχίσει από την 1η Μαρτίου και κολοσσοί του κλάδου, όπως η TUI, τοποθετούν την Αθήνα μα και την Κρήτη στους 20 καλύτερους προορισμούς για το 2022, παρά τον αρχικό προβληματισμό που είχε δημιουργηθεί όταν ξέσπασε ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, δυο αρκετά μεγάλων τουριστικών αγορών.

  Συγκεκριμένα στα Χανιά, ήδη έχουν κάνει την εμφάνιση τους οι πρώτοι επισκέπτες, που σύντομα αναμένεται να γίνουν ακόμα περισσότεροι. Επίσημα στοιχεία από ξενοδοχεία του νομού κάνουν λόγο για αύξηση του 50%  και πρόκειται για την τρίτη αγορά, πίσω μόνο από αυτές της Γερμανίας και της Αγγλίας. Η Κρήτη ήταν ανέκαθεν ένας αγαπημένος προορισμός, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν πως πρόκειται για την πιο όμορφη πόλη της Κρήτης. Δεν είναι τυχαίο που και στην αγορά εργασίας τα Χανιά εμφανίζονται στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων για εργασία, ενώ η ζήτηση εργαζομένων  που παρατηρείται φέτος από τις τοπικές επιχειρήσεις, έρχεται να επιβεβαιώσει τα παραπάνω στοιχεία για μια καλύτερη τουριστική σεζόν φέτος.

  Αν πρόκειται να επισκεφθείτε την πόλη των Χανιών τη φετινή τουριστική περίοδο,  σίγουρα εκτός από τις υπέροχες παραλίες και την αστείρευτη φυσική ομορφιά θα βρείτε αρκετές δραστηριότητες  και πάρα πολλά μέρη να επισκεφθείτε, με πρώτο τον φάρο του Παλιού Λιμανιού  που δεσπόζει από τον 19ο αιώνα, αλλά και το Ναυτικό Μουσείο στην είσοδο του  Λιμανιού των Χανίων. Μια πόλη με δικό της χαρακτήρα και παράδοση, είναι έτοιμη να σας υποδεχτεί την φετινή τουριστική σεζόν, αφήνοντας πίσω τις δυσκολίες της πανδημίας.