Υποθαλάσσιος… Κουρουπητός στο παλιό λιμάνι των Χανίων

Υποθαλάσσιος… Κουρουπητός στο παλιό λιμάνι των Χανίων

Υποθαλάσσιος… Κουρουπητός στο παλιό λιμάνι των Χανίων

Ενα φορτηγό λάστιχα ανέσυραν μέσα σε λίγες μόλις ώρες από τον βυθό του ενετικού λιμανιού οι δύτες που ξεκίνησαν χθες να καθαρίζουν για λογαριασμό του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.

Ωστόσο, το θλιβερό σκηνικό δεν σταματά εκεί και τις επόμενες ημέρες πρόκειται να βγουν στην επιφάνεια δεκάδες ακόμα πεταμένα αντικείμενα, από βυθισμένες βάρκες και τραπεζοκαθίσματα μέχρι μπαταρίες αυτοκινήτων και μηχανάκια!

Οι δύτες, που ξεκίνησαν να καθαρίζουν χθες, έδειχναν έκπληκτοι, αλλά και αγανακτισμένοι, από την εικόνα που παρουσίαζε το παλιό λιμάνι των Χανίων που θεωρείται -και όχι άδικα- το σημαντικότερο μνημείο για την τοπική τουριστική βιομηχανία.

«Είναι ντροπή! Πες μου ό,τι θέλεις και θα το βρεις εδώ μέσα!», ήταν η απάντησή τους, όταν τους ρωτήσαμε ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί στον βυθό του ενετικού λιμανιού. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα σε λίγες ώρες από όταν ξεκίνησαν την επιχείρηση καθαρισμού ανέσυραν δεκάδες λάστιχα αυτοκινήτων, τα οποία, όπως σχολίασαν, μπορεί να βρίσκονταν ακόμα και δεκαετίες βυθισμένα στο λιμάνι.

Κοντά σε αυτά εντόπισαν παλιές, κατεστραμμένες βάρκες, μπαταρίες αυτοκινήτων, πλαστικά τραπέζια και καρέκλες, παλιοσίδερα ακόμα και μηχανάκια!

«Αυτή είναι η εικόνα του μνημείου που λέγεται παλιό λιμάνι. Ενα μνημείο που παρότι τόσοι άνθρωποι ζουν από αυτό, κανένας δεν ασχολείται με αυτό το πρόβλημα!», σημείωσαν οι δύο δύτες που έχουν κατ’ επανάληψη συμμετάσχει σε πρωτοβουλίες για τον καθαρισμό του λιμανιού, αλλά θέλησαν να κρατήσουν την ανωνυμία τους…

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κώστας Πρωτοπαπαδάκης επεσήμανε ότι μετά τον καθαρισμό του λιμενοβραχίονα και της παράκτιας ζώνης η επιχείρηση καθαρισμού θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες προκειμένου να εξαλειφθούν οι εικόνες ντροπής που επικρατούν στον βυθό του ενετικού λιμανιού.

www.haniotika-nea.gr