Η βασίλισσα του Κονγκό στα Χανιά! (φωτο)

Η βασίλισσα του Κονγκό στα Χανιά! (φωτο)

Στα Χανιά βρίσκεται η βασίλισσα του Κονγκό, Ντιάμπι Καμπατουσουίλα, φιλοξενούμενη γνωστής επιχειρηματία της πόλης.

Η βασίλισσα επισκέφθηκε την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή της Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων στο Ακρωτήρι και ξεναγήθηκε στους χώρους της από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Δορυλαίου και Καθηγούμενο, κ.κ. Δαμασκηνό.

Εντυπωσιακές είναι οι σπουδές της βασίλισσας του Κονγκό, η οποία έχει Διδακτορικό Δημόσιας Διοίκησης, Διδακτορικό στην Ανθρωποφιλοσοφία, είναι καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου και Τάξης, έχει μάστερ στην Εφαρμοσμένη Ψυχολογία, μάστερ στη Συμβουλευτική Υγείας και επίσης είναι πτυχιούχος οικονομικών σπουδών.

Η βασίλισσα Diambi ανέκαθεν ενδιαφερόταν πολύ για όλα τα θέματα που αφορούσαν την αποκατάσταση της αφρικανικής ταυτότητας μέσω της μελέτης της αφρικανικής ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς της ηπείρου.

Εκτός της παρέας της, η βασίλισσα συνοδευόταν και από τον γνωστό Χανιώτη ομογενή επιχειρηματία στο χώρο των κατασκευών στις ΗΠΑ, Παναγιώτη Ροζάκη, ο οποίος και έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου το κόσμος των εργασιών για την αποκατάσταση του Καθολικού της Μονής, που έχουν ήδη ξεκινήσει.

parakritika