Η Τουρκία κήρυξε «πόλεμο» στο αμερικανικό CBS γιατί έδειξε ελληνική την Κωνσταντινούπολη

Η Τουρκία κήρυξε «πόλεμο» στο αμερικανικό CBS γιατί έδειξε ελληνική την Κωνσταντινούπολη

Σε χάρτη που προβλήθηκε live σε έκτακτη εκπομπή με αφορμή τις εξελίξεις στην Ουκρανία και κατ επέκταση τις προβλέψεις της Συνθήκης του Μοντρέ για τα Στενά του Βοσπόρου

«Πόλεμο» με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS άνοιξαν οι Τούρκοι με αφορμή χάρτη που προβλήθηκε σε έκτακτη εκπομπή του δικτύου και παρουσίασε ως ελληνική την Κωνσταντινούπολη.

Η προβολή του συγκεκριμένου χάρτη προκάλεσε σοκ στη γειτονική χώρα με οργισμένες αντιδράσεις στα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης να κάνουν λόγο για «σκάνδαλο».

Στο επίμαχο σημείο της έκτακτης ειδησεογραφικής εκπομπής του CBS γινόταν αναφορά στις προβλέψεις της Συνθήκης του Μοντρέ για τα Στενά του Βοσπόρου και στις προθέσεις της τουρκικής κυβέρνησης για την εφαρμογή τους.

Η εμφάνιση όμως του χάρτη, στον οποίο η περιοχή των Στενών και της Κωνσταντινούπολης αποτυπωνόταν με πορτοκαλί χρώμα, το χρώμα δηλαδή της ελληνικής επικράτειας, εξόργισε τους Τούρκους με τις ηλεκτρονικές εκδόσεις των τουρκικών Μέσων να παίρνουν τη σκυτάλη και να καταφέρονται κατά του αμερικανικού δικτύου.

protothema.gr