Η καλόγρια που σκηνοθέτησε το θάνατό της για να ζήσει μία ζωή σαρκικών απολαύσεων

Η καλόγρια που σκηνοθέτησε το θάνατό της για να ζήσει μία ζωή σαρκικών απολαύσεων
aeweb

Επιστήμονες στη Βρετανία βρέθηκαν μπροστά σε επιστολές του 14ου αιώνα που τους άφησαν με το στόμα ανοικτό

Μία αρκετά περίεργη ιστορία έφεραν στο φως της δημοσιότητας μία ομάδα ιστορικών της Μεσαιωνικής περιόδου στη Μεγάλη Βρετανία. Συγκεκριμένα και όπως ανέφερε ο Guardian μία γυναίκα τον 14 αιώνα έκανε πράξη την λαϊκή ρήση «είναι βαριά η καλογερική».

Μία καλόγρια κουρασμένη από τη ζωή μέσα σε 4 τοίχους σκέφτηκε κάτι ακραίο ώστε να αλλάξει ζωή. Πλαστογράφησε το θάνατό της, έφτιαξε ένα ομοίωμα της, το οποίο και έθαψε στη θέση της και έφυγε για να ζήσει μια ζωή σαρκικής λαγνείας.

Το σκάνδαλο, που ανακαλύφθηκε από αρχειοφύλακες που ψηφιοποιούσαν τα αρχεία που διατηρούσε ο Αρχιεπίσκοπος του Γιόρκ Γουίλιαμ Μίλτον, από το 1317 έως το 1340, αναδεικνύει τη ζωή της Μπενεντίκτιν Ιωάννα του Λιντς.

Μάλιστα σύμφωνα με τα αρχεία είχε αποκαλυφθεί ότι η γυναίκα ζούσε μια ζωή σαρκικών απολαύσεων μόλις 30 χλμ. μακριά από το μοναστήρι. Ο εξαγριωμένος αρχιεπίσκοπος απαίτησε να επιστρέψει, εξοργισμένος καθώς όπως θεωρούσε μια χριστιανή δεν θα έπρεπε να είχε ενεργήσει με τρόπο τόσο «πονηρό και κακό».

Ο Αρχιεπίσκοπος της έγραψε ένα σημείωμα στα λατινικά το οποίο ανέφερε: «Για να προειδοποιηθεί η Ιωάννα του Λιντς, μέχρι προσφάτως μοναχή της St Clement από το York, να επιστρέψει στο σπίτι της».
Ωστόσο δεν έμεινε μόνο εκεί καθώς προσπάθησε να την εκθέσει προσπαθώντας να πείσει τους πάντες ότι «παραγκωνίζει με επιμονή τη θρησκεία και τη σεμνότητα του φύλου της».

Πρόσθετε επίσης πως: «Από ένα διαβολικό μυαλό βγαίνει μια σωματική ασθένεια. Προσποιούνταν ότι ήταν νεκρή, δεν φοβόταν για την υγεία της ψυχής της και με τη βοήθεια πολλών από τους συνεργούς της, κακοποιούς, δημιούργησαν ένα ομοίωμα του σώματος της για να παραπλανήσουν τους αφοσιωμένους πιστούς και δεν είχε καμία ντροπή στο να επιτρέψει ταφής του σε έναν ιερό χώρο μεταξύ των θρησκευόμενων εκείνων του τόπου».

Οι επιστήμονες πάντως με λύπη τους ανέφεραν ότι οι επιστολές έδειξαν μέχρι ένα σημείο και δεν γνωρίζουν ποια ήταν η κατάληξη της ιστορίας.

newsbeast.gr