Η Ιρανή σταρ του Instagram που θύμιζε «ζόμπι εκδοχή» της Τζολί καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια φυλακή

Η Ιρανή σταρ του Instagram που θύμιζε «ζόμπι εκδοχή» της Τζολί καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια φυλακή

Η Ιρανή σταρ του Instagram που θύμιζε «ζόμπι εκδοχή» της Τζολί καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια φυλακή
explore Chania

Σε δεκαετή φυλάκιση καταδικάστηκε μια Ιρανή η οποία δημοσίευσε στο διαδίκτυο φωτογραφίες της που είχαν παραμορφωθεί σε μεγάλο βαθμό. Τη γνωστοποίηση της καταδίκης της ανακοίνωσε ο δικηγόρος της και έρχεται ένα χρόνο μετά τη σύλληψή της.

Όπως αναφέρει ο Guardian, η 19χρονη Sahar Tabar, που το πραγματικό της όνομα είναι Fatemeh Khisvand, ήρθε στην επικαιρότητα μετά τη δημοσίευση εικόνων της και στις οποίες απεικονιζόταν ένα πρόσωπο που έμοιαζε με ζόμπι και παρέπεμπε στη διάσημη ηθοποιό του Χόλιγουντ Αντζελίνα Τζολί.

Μάλιστα είχε φτάσει να έχει 486.000 ακόλουθους στο Instagram. Η έφηβη κατηγορήθηκε για διαφθορά των νέων και προσβολή της δημοκρατίας του Ισλάμ, ενώ είχε ζητήσει ακόμα και από την Αντζελίνα Τζολί να βοηθήσει στην αποφυλάκισή της. «Η ισλαμική Δημοκρατία έχει ιστορία βασανισμού των γυναικών. Πρέπει να ενωθούμε ενάντια σε αυτό το απαρτχάιντ των φύλων», είχε δηλώσει.

Οι κατηγορίες εναντίον της περιελάμβαναν πρώτα τη βλασφημία, την υποκίνηση βίας, την απόκτηση εισοδήματος με ακατάλληλα μέσα και την ενθάρρυνση των νέων στη διαφθορά. Η 19χρονη δήλωσε ότι είχε απαλλαγεί από δύο από τις τέσσερις κατηγορίες της. Ωστόσο δεν ήθελε να σχολιάσει κάτι άλλο επειδή εξακολουθεί να ελπίζει ότι θα τη συγχωρέσουν.

Μάλιστα πέρυσι η ιρανική τηλεόραση μετέδωσε την απολογία της στην οποία αναφερόταν ότι είναι «θύμα με ανώμαλη προσωπικότητα και ψυχική κατάσταση» που επεδίωξε τη «χυδαιότητα» μέσω των social media. Παράλληλα τα ιατρικά αρχεία αναφέρουν ότι η έφηβη είχε ψυχική ασθένεια που περιελάμβανε ακόμα και επισκέψεις σε ψυχιατρεία. Παράλληλα οι δικηγόροι της ζήτησαν την αποφυλάκισή της προβάλλοντας μάλιστα ως επιχείρημα την ηλικία της όταν φέρεται να διέπραξε τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

www.protothema.gr