Γυρίσματα και στα Χανιά για τον “Σασμό”

Γυρίσματα και στα Χανιά για τον “Σασμό”

Γυρίσματα στην Κρήτη για τη νέα ερωτική δραματική σειρά του Alpha, “Σασμός”, μία υπερπαραγωγή για το πώς ο έρωτας μπορεί να νικήσει τη βεντέτα.

aeweb

Oπως ανακοίνωσε ο Alpha, τα γυρίσματα ξεκίνησαν και το συνεργείο με τους ηθοποιούς και όλους τους συντελεστές θα βρίσκονται για μία εβδομάδα στην Κρήτη: τη Δευτέρα 05 Ιουλίου έως και το Σάββατο 10 Ιουλίου.

Γυρίσματα θα γίνουν στα Χανιά, το Ρέθυμνο, ο Βάμος, τους Μαχαιρούς και στα Σεϊτάν Λιμάνια, καθώς η ιστορία διαδραματίζεται στην Κρήτη.

Κορμό της σειράς αποτελεί το επιτυχημένο μυθιστόρημα του Σπύρου Πετρουλάκη, «Σασμός». Το σενάριο «χτίζεται» ήδη από τον έμπειρο Β. Χ. Σπηλιόπουλο, ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Κώστας Κωστόπουλος ο οποίος έχει γράψει χιλιόμετρα στα πλατό με χιλιάδες επεισόδια στην πλάτη του.

Η παραγωγή συγκεντρώνει υπογραφές και ονόματα πρώτης γραμμής. Μερικοί από τους πρωταγωνιστές της σειράς είναι: Δημήτρης Λάλος, Μαρία Τζομπανάκη, Ορφέας Αυγουστίδης, Μιχάλης Αεράκης, Αλίνα Κωτσοβούλου, Θανάσης Πατριαρχέας, Ευγενία Σαμαρά, Δημήτρης Ήμελλος και Μαρία Πρωτόπαππα.

Μιλώντας στον Alpha η Μαρία Τζομπανάκη έκανε λόγο για: «ένα δύσκολο εγχείρημα, γιατί αφορά στην παράδοση ενός τόπου, που πολιτισμικά έχει πολύ μεγάλη αξία για την Ελλάδα και για μας τους Κρητικούς». «Eχω την εντύπωση ότι αυτή η σειρά θα είναι ορόσημο στη ζωή μου», ανέφερε, προσθέτοντας ότι: «Ο γιος μου είναι ένας από τους πολύ ισχυρούς λόγους που κάνω το Σασμό με τόση αγάπη». «Δεν είναι εύκολο να ερμηνεύσεις αυτή την πραγματική σχέση μητέρας και γιου. Eχω μεγάλο σεβασμό στην επαγγελματική ιδιότητα του γιου μου. Θα είναι σχολειό αυτή η δουλειά! Θα μάθω κι άλλα πράγματα!».

Από την πλευρά του ο Ορφέας Αυγουστίδης ανέφερε πως: «Ανυπομονώ να βρεθώ με την μητέρα μου για πρώτη φορά σε μια δουλειά. Είναι μεγάλη ευκαιρία να το ζήσουμε και να το καταγράψουμε…».

Ο Μιχάλης Αεράκης σημείωσε: «Είμαι συγκινημένος. Η ιστορία που θα διαδραματιστεί τον Σεπτέμβρη στον Alpha είναι ένα κομμάτι της ζωής μου. Κατάγομαι από τα Ανώγεια… εκεί υπάρχει ο Σασμός… Είμαι επίσης συγκινημένος γιατί θα παίξω τον ρόλο του παπά Μιχάλη. Ο παππούς μου ήταν παπάς στα Ανώγεια, κι έχω ιδιαίτερη συγκίνηση που θα προσπαθήσω να παίξω τον παππού μου».

Η Μαρία Πρωτόπαππα ανέφερε ότι: «Είχα πολύ καιρώ να κάνω τηλεόραση. Τώρα που βρήκα ωραίο σενάριο και καλούς συνεργάτες, νιώθω πολύ δυνατή να το κάνω…».

Ο Δημήτρης Λάλος τόνισε ότι: «Ο Σασμός είναι το αντίθετο της βεντέτας. Αυτό θέλει να δείξει η σειρά. Τι θα πει να συμφιλιώνεται ο κόσμος. Μπορεί να υπάρχει μια έχθρα, αλλά υπάρχει και αγάπη»

Η Ευγενία Σαμαρά, σημείωσε: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη…οι συνάδελφοι ήταν από τους πρωταρχικούς λόγους που είπα το ναι, θέλω πολύ να το κάνω…».

Τέλος ο Κώστας Κωστόπουλος (σκηνοθέτης), είπε ότι: «Σε επίπεδο τεχνικών και ηθοποιών, στον Σασμό βρίσκεται αυτή τη στιγμή ότι καλύτερο υπάρχει στην Ελληνική τηλεόραση».