Γυάλισμα μαρμάρων

Γυάλισμα μαρμάρων

Γυάλισμα μαρμάρων
explore Chania

Απαραίτητες πληροφορίες για φυσική ομορφιά σε όλες τις επιφάνειες.

Το μάρμαρο είναι μια δημοφιλής επιλογή για πάγκους, δάπεδα και μανδύες τζάκι. Αν και είναι ένα υλικό που χρησιμοποιείται συχνά , απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα για την αποφυγή βλαβών και λεκέδων, που συμβαίνουν εύκολα λόγω της πορώδους επιφάνειάς του . Το παρακάτω άρθρο περιλαμβάνει τα πάντα γύρω από ένα επαγγελματικό γυάλισμα .

Επαγγελματικό γυάλισμα μαρμάρων

Όσο καλό και ανθεκτικό είναι ένα δάπεδο, με το πέρασμα του χρόνου αποκτά φθορές και υλικές ζημιές γεγονός που το κάνει να φαίνεται λιγότερο λαμπερό και φυσικό. Για το λόγο αυτό συνηθίζεται η διαδικασία αυτή να επαναλαμβάνεται τουλάχιστον 1 φορά το χρόνο προκειμένου να διατηρούμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως η τεχνική αυτή σε συνδυασμό με το τρίψιμο και την κρυσταλλοποίηση μετατρέπουν το μάρμαρο σε καινούργιο. Αρκεί βέβαια να γίνεται από επαγγελματίες τεχνίτες.

Η κρυσταλλοποίηση είναι η τεχνική η οποία ακολουθείται συνήθως μετά από την παραπάνω διαδικασία για να ολοκληρωθει το γυάλισμα. Προσδίδει επιπλέον γυαλάδα σε επιφάνειες που έχουν υλικές ζημιές ή φθορά από την πάροδο το χρόνου. Σε περιπτώσεις όπου υπάρχουν κενά σημεία στο δάπεδο , πραγματοποιειται στοκάρισμα ούτως ώστε να πετύχουμε το άριστο αποτέλεσμα στα μωσαϊκά σας .

Ιδανικοί τρόποι για άψογο αποτέλεσμα 

Οι επαγγελματίες τεχνίτες χρησιμοποιώντας τον κατάλληλο εξοπλισμό έχουν την ικανότητα να προσδίδουν ξανά στο μάρμαρο την γυαλάδα που είχε όταν τοποθετήθηκε για πρώτη φορά. Χρησιμοποιώντας πολύ σκληρά αλλά πολύ λεπτά αντικείμενα όπως το διαμάντι, οι μηχανές γυαλίσματος μαρμάρου είναι σε θέση να εξαλείψουν τα σχήματα ζιγκ-ζαγκ της επιφάνειας του δαπέδου. Ως αποτέλεσμα, με την πολύ λεπτή και σταδιακή λείανση που πραγματοποιείται από την ειδική μηχανή στίλβωσης μαρμάρων, η επιφάνειά του μπορεί να αποκατασταθεί στην αρχική της ομαλότητα χωρίς φυσικά καθόλου σκόνη. Αντιλαμβανόμαστε την πολύ ομαλότερη επιφάνεια ως πιο λαμπερή, καθώς το φως αντανακλάται πολύ πιο ομοιόμορφα .

Γυάλισμα μαρμάρων: Οφέλη που έχει το γυάλισμα στα δάπεδα μας

Αυξημένη πυκνότητα

 Ένας γυαλισμένος πάγκος ή δάπεδο έχει υψηλότερη πυκνότητα από ένα που έχει φθορές. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η διαδικασία αυτή αυξάνει την αντοχή στη συμπίεση και τη σκληρότητα της επιφάνειας. Αυτό την κάνει ανθεκτική σε εκδορές και κρούσεις από πτώση αντικειμένων. Μια γυαλισμένη επιφάνεια μαρμάρου είναι επίσης πολύ πιο εύκολο να καθαριστεί και δεν λεκιάζει τόσο γρήγορα. Ωστόσο, πρέπει να σκουπίσετε αμέσως τυχόν κρασιά ή πετρελαιοκηλίδες από την επιφάνεια για να αποφύγετε τυχόν κηλίδες και λεκέδες.

Βελτιωμένη διάρκεια και αισθητική εμφάνιση

 Όπως αναφέραμε και προηγουμένως το γυάλισμα των μωσαϊκών αυξάνει την πυκνότητά τους. Βελτιωμένη πυκνότητα σημαίνει ότι η επιφάνεια είναι λιγότερο επιρρεπής σε σκισίματα, ρωγμές ή εκδορές, και έτσι διατηρείται λαμπερή, πεντακάθαρη για περισσότερο χρόνο. Το γυάλισμα μαρμάρων προσφέρει μια φρέσκια εμφάνιση και αίσθηση για χρόνια. Αυτό καθιστά την επιφάνεια καθαρή όλη την ώρα και ως εκ τούτου αποτελεί πολύτιμη επένδυση για το σαλόνι, την κουζίνα και τους διαδρόμους σας. Ένα καλά γυαλισμένο πάτωμα ή πάγκος μπορεί να διαρκέσει αρκετά χρόνια πριν δείτε τα πρώτα σημάδια φθοράς.

 Ευκολία καθαρισμού με ελάχιστη συντήρηση 

 Δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε για την επαναβαφή, την απογύμνωση ή την αναδίπλωση των ορόφων σας με γυαλισμένο μαρμάρινο πάτωμα. Ένα καλά γυαλισμένο δάπεδο είναι ανθεκτικό στα σημάδια ελαστικών, τη σκόνη, το λάδι, το νερό και άλλες ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν λεκέδες στην επιφάνεια. Συνεπώς, δεν απαιτείται κανονική συντήρηση αφού γυαλιστεί η επιφάνεια.

Ο καθαρισμός μιας επιφάνειας είναι επίσης σχετικά εύκολος. Το μόνο που χρειάζεστε για να καθαρίσετε την επιφάνεια θα είναι μια σφουγγαρίστρα, μια βρεγμένη σφουγγαρίστρα ή ακόμα και ένα ουδέτερο καθαριστικό αυτόματου καθαρισμού. Ο βασικός καθαρισμός είναι το μόνο που χρειάζεται για να διατηρηθεί η λαμπερή και κομψή εμφάνιση και η αίσθηση του μωσαϊκού σας.

 Αποφυγή βακτηρίων και μυκήτων πάνω στο μάρμαρο

Το γυάλισμα μαρμάρων συνίσταται κυρίως για νοικοκυριά, πάγκους, διαδρόμους και νοσοκομεία γιατί είναι απωθητική στα μικροβιακά και παράσιτα που προκαλούν ασθένειες. Επομένως, δεν πρέπει ποτέ να ανησυχείτε για βακτήρια και μύκητες στην κουζίνα σας ή για την ανάγκη αντικατάστασης ολόκληρου του δαπέδου λόγω προσβολής από τερμίτη. Το γεγονός ότι το υλικό απορροφά αυτά τα μικρόβια σημαίνει μειωμένο κίνδυνο κάποιας μόλυνσης. Μπορείτε επίσης να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα στην αντικατάσταση δαπέδου σε μακροπρόθεσμη βάση.

Τι θα κερδίσω με τη βοήθεια ενός επαγγελματία για γυάλισμα μαρμάρων 

Καθαρισμός δύσκολων λεκέδων

 Οι λεκέδες και οι σκουριές μπορεί να είναι αρκετά δύσκολες και μερικές φορές σχεδόν αδύνατο να αφαιρεθούν. Η χρήση λανθασμένου απορρυπαντικού καθαρισμού, ή ακόμη και ο καθαρισμός του λεκέ, αυξάνει τον κίνδυνο γρατζουνίσματος και άλλων ατελειών. Έτσι θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν μερικές χημικές ουσίες για την απομάκρυνση των λεκέδων.

 Οι επαγγελματίες το γνωρίζουν αυτό και ως εκ τούτου καταφέρνουν καλύτερο αποτέλεσμα . Επενδύουν σε εξοπλισμό βιομηχανικής ποιότητας και απορρυπαντικά καθαρισμού που φροντίζουν κατάλληλα οτιδήποτε έχει το δάπεδο αποτελεσματικά.

 Αφαιρεί τα χρόνια σημάδια

 Το μαλακό μάρμαρο είναι επιρρεπές στο ξύσιμο και άλλα σημάδια. Η απαλλαγή από αυτά για να αποκτήσετε μια ομαλή, λαμπερή εμφάνιση μπορεί να είναι πολύ δύσκολη για ένα μη εκπαιδευμένο χέρι. Η πρόσληψη ενός επαγγελματία μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από αυτά τα σημάδια και άλλες ατέλειες πολύ καλύτερα.

 Αυτό επιτυγχάνεται μόνο με ένα επαγγελματία τεχνίτη . Όταν γίνει σωστά, το γυάλισμα μαρμάρων και η λείανση μπορούν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση και ακόμα και στη βελτίωση της αισθητικής δαπέδων σας.

Γιατί να εμπιστευτώ το MyConstructor.gr για το γυάλισμα μαρμάρων;

Εάν θέλετε να πετύχετε την καλύτερη επεξεργασία των μαρμάρων σας όσων αφορά το γυάλισμα και το τρίψιμο τους δεν έχετε παρά να απευθυνθείτε στους επαγγελματίες μας. Σας καθοδηγούν λυνοντας σας όλες τις απορίες γύρω από τη διαδικασία καθώς και το χρόνο που θα διαρκέσει.

Οι τεχνίτες της πλατφόρμας μας διαθέτουν πολυετή εμπειρία στο χώρο και μπορούν να αναλάβουν να κάνουν το δάπεδο σας αστραφτερό σε σύντομο χρονικό διάστημα, με μια επαγγελματική κρυσταλλοποίηση.

Με τη χρήση του σύγχρονου εξοπλισμού μπορούν να μετατρέψουν τα παλιά σας μάρμαρα σε καινούρια!

δείτε περισσότερα στο www.myconstructor.gr