Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα:
χλμ Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Γιατί σηκώθηκε η Αλβανική σημαία σε σχολείο των Χανίων (φωτο)

Γιατί σηκώθηκε η Αλβανική σημαία σε σχολείο των Χανίων (φωτο)

Θόρυβος ξέσπασε, με ένα περιστατικό που ουσιαστικά λαμβάνει πλασματικές διαστάσεις, με την παρουσία Αλβανικής σημαίας σε σχολείο των Χανίων και ειδικότερα στο 1ο Λύκειο Ελευθερίου Βενιζέλου.

Το περιστατικό με την Αλβανική σημαία, καταγράφηκε χθες και έχει την παρακάτω εξήγηση:

Όπως είπε στα “Χ.Ν.” ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανιών κ. Στέλιος Ζερβάκης «από τον περασμένο Οκτώβριο ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλβανών πήγε στον αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απ. Βουλγαράκη και σε μένα και ζήτησαν μια αίθουσα προκειμένου να γίνουν μαθήματα αλβανικών σε παιδιά δεύτερης και τρίτης γενιάς που κατάγονται από τη χώρα αυτή. Του είπα να πάει στο 1ο Γυμνάσιο Ελ. Βενιζέλου να κάνει την αίτηση ώστε στη συνέχεια να πάει το αίτημα στη Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή και αυτή να πάρει την απόφαση της παραχώρησης. Έγιναν έτσι τα πράγματα και την Κυριακή ξεκίνησαν τα μαθήματα και για να δώσουν μια επισημότητα ήλθε και ο Αλβανός πρόξενος».
Οι δύο σημαίες -Αλβανίας και Ελλάδας- τοποθετήθηκαν δίπλα-δίπλα όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις στα πλαίσια της εκδήλωσης έναρξης των μαθημάτων, ενώ η πραγματοποίηση μαθημάτων για τα παιδιά δεύτερης και τρίτης γενιάς προβλέπονται από τις διακρατικές συμφωνίες των δύο χωρών.

Κατάληψη σε γυμνάσιο των Χανίων για την αλβανική σημαία δίπλα στην ελληνική

Σε κατάληψη προχώρησαν σήμερα το πρωί οι μαθητές του 1ου Γυμνασίο Ελευθερίου Βενιζέλου.

Οι μαθητές μίλησαν στο Flashnews.gr, αναφέροντας ότι εντελώς τυχαία την Κυριακή είδαν στο σχολείο τους πάνω από 40 άτομα Αλβανικής καταγωγής να κάνουν μάθημα, χωρίς να έχουν καμία απολύτως ενημέρωση ενώ παρατήρησαν ότι η ελληνική σημαία είχε κατέβει από τον ιστό της και τοποθετήθηκε δίπλα στην αλβανική.

Τα παιδιά του γυμνασίου σήμερα προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου, ζητώντας τα μαθήματα των ατόμων αυτών να μην συνεχιστούν στο σχολείο τους. Αφενός, ενοχλήθηκαν εντόνως από το γεγονός ότι η ελληνική σημαία είχε κατέβει από τον ιστό της και βρέθηκε δίπλα σε μια σημαία άλλου κράτους, θεωρώντας την πράξη προσβλητική για το σύμβολο της χώρας και αφετέρου, όπως προσθέτουν τα παιδιά, ο προαύλιο χώρος του σχολείου γέμισε απορρίμματα.

Όσον αφορά την εικόνα της αλβανικής με την ελληνική σημαία δίπλα δίπλα, η ενημέρωση που είχε ο κ.Ζερβάκης από τον διευθυντή του σχολείου είναι ότι η σημαία δεν κατέβηκε από τον ιστό της αλλά ότι τοποθετήθηκε μια άλλη ελληνική σημαία ως ένδειξη φιλίας και συνεργασίας, καθώς στο σχολείο εκείνη την ημέρα βρέθηκαν και εκπρόσωποι του Αλβανικού προξενείου.

Γιατί σηκώθηκε η Αλβανική σημαία σε σχολείο των Χανίων