Ο Χανιώτης Γιάννης Παντελακάκης εξομολογείται…

Ο Χανιώτης Γιάννης Παντελακάκης εξομολογείται…
aeweb

Ο Χανιώτης Γιάννης Παντελακάκης είναι ένας από τους πιο ωραίους Ελληνες. Τον Οκτώβριο του 2011 εκπροσώπησε την Ελλάδα στον διεθνή διαγωνισμό Manhunt και κατάφερε να ξεχωρίσει.

Το γνωστό μοντέλο μιλάει στην «Espresso της Κυριακής» για τον θάνατο του πατέρα του, τα χρόνια που ήθελε να γίνει μοναχός αλλά και για το πώς αντιδρά όταν τον φλερτάρουν… άνδρες!

– Πώς ασχολήθηκες με το μόντελινγκ;
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα Χανιά της Κρήτης. Ηθελα πολύ να σπουδάσω, αλλά ο πατέρας μου έφυγε από τη ζωή όταν ήμουν μόλις δεκαέξι χρόνων και έπρεπε να εργαστώ για να βοηθήσω τη μητέρα μου και τον μικρότερο αδελφό μου. Περάσαμε πολύ δύσκολα, ειδικά η μητέρα μου που έπρεπε να αναλάβει μόνη της το καφενείο που είχε ο πατέρας μου. Ξεκίνησα να δουλεύω ως σερβιτόρος σε νυχτερινά μαγαζιά. Εκεί με είδαν και μου πρότειναν να ασχοληθώ με το μόντελινγκ.

– Σου στοίχισε πολύ ο θάνατος του πατέρα σου;
Είναι κάτι που με πονάει πολύ. Ηταν παραμονή Χριστουγέννων όταν έφυγε ξαφνικά από ανεύρυσμα. Ηταν μεγάλο σοκ για όλους, γιατί ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος. Για πολλούς μήνες είχα κλειστεί στον εαυτό μου. Δεν μπορούσα να το διαχειριστώ. Σκεφτόμουν όμως τη μητέρα μου και τον αδελφό μου. Ηθελα να φανώ δυνατός για εκείνους και κατάφερα να σταθώ στα πόδια μου. Μετά το σχολείο, πήγα στον Στρατό και αμέσως μετά έφυγα για την Αυστραλία.

Ο Χανιώτης Γιάννης Παντελακάκης εξομολογείται...– Πώς πήρες την απόφαση να πας εκεί;
Για μια γυναίκα. Ερωτεύτηκα μια κοπέλα που δούλευε ως μακιγιέζ στα Fox Studios και αποφάσισα να φύγω μαζί της πιστεύοντας ότι έτσι θα σβήσω την πληγή που μου άφησε ο θάνατος του πατέρα μου. Τελικά, αυτή η πληγή δεν σβήνει ποτέ, ακόμα και αν πας στην άλλη άκρη του κόσμου. Δεν το μετάνιωσα όμως που έφυγα. Και εκεί έκανα δουλειές ως μοντέλο, αλλά δεν το είχα δει σοβαρά, δεν ήμουν αρκετά φιλόδοξος. Γι’ αυτό δούλεψα και ως υδραυλικός αλλά και ως βοηθός του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Στυλιανού. Γνώριζα τον αδελφό του από τα Χανιά και αμέσως προθυμοποιήθηκε να με βοηθήσει. Ενιωθα τόση γαλήνη στους χώρους της Εκκλησίας, ώστε κάποια στιγμή πήρα την απόφαση να γίνω παπάς. Αν τα έφερνε αλλιώς η ζωή, μπορεί να είχα παραμείνει στους κόλπους της Εκκλησίας.

– Τι εννοείς;
Αναγκάστηκα να επιστρέψω στην Ελλάδα γιατί η οικογένεια της συντρόφου μου ήταν αυστηρών αρχών και την πίεζε να παντρευτεί. Εγώ όμως ένιωθα -και ήμουν- πολύ μικρός για να κάνω οικογένεια. Δεν είχα ακόμα σταθεί στα πόδια μου οικονομικά και, επειδή είμαι περήφανος άνθρωπος, δεν ήθελα να μας συντηρούν άλλοι ή να μην έχω να προσφέρω στα παιδιά μου και στη γυναίκα μου όσα θα τους άξιζαν. Επειδή όμως αγαπούσα πολύ αυτή τη γυναίκα, ο μόνος τρόπος να μείνω μακριά της ήταν να επιστρέψω στην Ελλάδα.

– Ο διεθνής τίτλος που πήρες σε βοήθησε;
Τα παγκόσμια καλλιστεία Manhunt με βοήθησαν πολύ στη δουλειά μου και έκαναν πιο γνωστό το όνομά μου στον χώρο. Ηταν μια αξέχαστη εμπειρία και είμαι πολύ χαρούμενος που συμμετείχα. Δυστυχώς, μικρές χώρες σαν την Ελλάδα προκρίνονται πολύ δύσκολα, αν και όλοι έλεγαν εκεί ότι ήμουν ανάμεσα στα φαβορί για τον τίτλο.

– Ποιος είναι ο επόμενος στόχος σου; Σκέφτεσαι να φύγεις από την Ελλάδα επειδή το μόντελινγκ περνάει μεγάλη κρίση;
Μόλις επέστρεψα από την Κωνσταντινούπολη. Ηταν η τρίτη φορά που πάω φέτος, καθώς εκεί ο χώρος της μόδας βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης. Ελπίζω ότι και στη χώρα μας θα φτιάξουν γρήγορα τα πράγματα, γιατί έχουμε αξιόλογους σχεδιαστές και ανθρώπους με ταλέντο, έμπνευση και όρεξη για δουλειά.

«ΤΟ ΚΕΝΟ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ»

– Εχεις αντιμετωπίσει οικονομικές δυσκολίες;
Εννοείται. Εχω περάσει και περνάω δύσκολα κατά περιόδους, αφού η δουλειά μας δεν είναι σταθερή και το ανδρικό μόντελινγκ στην Ελλάδα μόνον ως χόμπι μπορεί να θεωρηθεί πια. Εχω μάθει όμως να ζω με τα λίγα. Η ευτυχία κρύβεται στα απλά πράγματα και όχι σε ένα τεράστιο σπίτι που είναι άδειο από συναισθήματα ή ένα ακριβό αυτοκίνητο που όσο και αν το τρέχεις δεν θα γεμίσει ποτέ το κενό που νιώθεις στην ψυχή σου.

«Μου την πέφτουν και άνδρες»

– Είσαι ερωτευμένος;
Είναι πολύ ωραίο να ερωτεύεσαι, ειδικά τη συγκεκριμένη εποχή. Θέλω πολύ να μου συμβεί. Είμαι άνθρωπος της συντροφικότητας.

– Ποια είναι η ιδανική γυναίκα για σένα;
Η γυναίκα που θα με κάνει να θέλω να γίνω καλύτερος άνθρωπος για να νιώθει περήφανη δίπλα μου είναι για μένα η ιδανική.

– Σου την πέφτουν άνδρες; Αν ναι, πώς τους αντιμετωπίζεις;
Είναι κάτι που συμβαίνει. Πάντα όμως το αντιμετωπίζω με λεπτότητα. Αν δείχνεις στους ανθρώπους σεβασμό, συνήθως σε σέβονται και αυτοί. Είναι κολακευτικό να αρέσεις εξάλλου. Ολοι οι άνθρωποι θέλουν να είναι ελκυστικοί. Το θέμα είναι να μην προκαλείς με πρόστυχο τρόπο και να μη μένεις μόνο σε αυτό.