«Γάζωσαν» τον χειρότερο κατά συρροή δολοφόνο στη Βραζιλία – Είχε σκοτώσει πάνω από 100 ανθρώπους

«Γάζωσαν» τον χειρότερο κατά συρροή δολοφόνο στη Βραζιλία – Είχε σκοτώσει πάνω από 100 ανθρώπους

Έκανε τον πρώτο φόνο του σε ηλικία 14 ετών και από τότε σκότωσε δεκάδες ανθρώπους, μεταξύ τους και τον πατέρα του

Ένας Βραζιλιάνος, που θεωρείται ο χειρότερος κατά συρροή δολοφόνος στη χώρα του, αφού διέπραξε πάνω από 100 φόνους και αφέθηκε ελεύθερος έπειτα από 42 χρόνια στη φυλακή, εκτελέστηκε την Κυριακή κοντά στο Σάο Πάουλο.

Άγνωστοι «γάζωσαν» μπροστά στο σπίτι της αδελφής του τον Πέντρο Ροντρίγκες Φίλιο, επιβεβαίωσε η αστυνομία που αναζητεί τους δράστες.

Ο Φίλιο, επονομαζόμενος και «Πεντρίνιο Ματαντόρ» («ο σφαγέας Πετράκης»), ήταν 68 ετών.

Είχε μεγαλώσει σε βίαιο περιβάλλον. Ο πατέρας του ξυλοκοπούσε συχνά τη γυναίκα του και τον μικρό Πέντρο, που από τα εννιά του δούλευε σε σφαγείο. Αργότερα έλεγε ότι ο πατέρας του κλωτσούσε τη γυναίκα του όταν ήταν έγκυος σε αυτόν.

Τον πρώτο φόνο του τον έκανε σε ηλικία 14 ετών και από τότε σκότωσε πάνω από 100 ανθρώπους, μεταξύ τους και τον πατέρα του μέσα στη φυλακή.

Αφέθηκε ελεύθερος το 2018. Από τότε είχε αφηγηθεί την ιστορία της ζωής του σε πολλά μέσα ενημέρωσης και ντοκιμαντέρ. Ξεκίνησε μάλιστα καριέρα στο YouTube, όπου αναφερόταν στη ζωή του, σχολίαζε διάφορα εγκλήματα και προειδοποιούσε τους νέους να μην επιδίδονται σε εγκληματικές πράξεις. Στην πλατφόρμα σύντομων βίντεο Kwai είχε γίνει σταρ, έχοντας περισσότερους από 267.000 συνδρομητές.

Η εγκληματολόγος και συγγραφέας του βιβλίου «Κατά συρροή δολοφόνοι: Made in Brazil», Ιλάνα Κασόι, είπε ότι ο «Πεντρίνιο» σκότωνε ανθρώπους τους οποίους ο ίδιος θεωρούσε «ανεπιθύμητους» για την κοινωνία – πολλοί ήταν μέλη συμμοριών ή συγκρατούμενοί του στη φυλακή. Είπε επίσης ότι είχε εντυπωσιαστεί από τη «χαρά, την άνεση στους τρόπους και την ευφυία» του Φίλιο, τον οποίο είχε γνωρίσει από κοντά.

«Στο τέλος, γοήτευε τους ανθρώπους», είπε η Κασόι σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Folha de S. Paulo.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ