Φθηνές πτήσεις προς Ηνωμένες Πολιτείες – Πού μπορείτε να τις βρείτε;

Φθηνές πτήσεις προς Ηνωμένες Πολιτείες – Πού μπορείτε να τις βρείτε;

Ψάχνετε για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια προς τις Ηνωμένες Πολιτείες; Φορτώστε τις αποσκευές σας, προετοιμαστείτε ψυχολογικά για αυτό το συναρπαστικό ταξίδι και βρείτε τα υπόλοιπα στον παρακάτω οδηγό. Ακολουθούν ορισμένες βασικές συμβουλές για την εύρεση φθηνών πτήσεων προς την Αμερική που θα σας εξοικονομήσουν χρόνο, απογοήτευση και κυρίως χρήματα.

Παίζει ρόλο η εποχή που θα ταξιδέψω προς στις Ηνωμένες Πολιτείες;

Οι τιμές των πτήσεων είναι απρόβλεπτες και αλλάζουν συνεχώς. Δεν υπάρχει ακριβής επιστήμη ή κανόνας πίσω από αυτό, αλλά υπάρχουν κάποιες άτυπες τάσεις. Κάντε κράτηση τουλάχιστον 4 μήνες πριν από την αναχώρηση για να πετύχετε μια τιμή κάτω του μέσου όρου. Υψηλή περίοδος θεωρείται ο Ιούνιος και ο Ιούλιος. Ενώ, ο φθηνότερος μήνας για να πετάξετε προς τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο Φεβρουάριος. Συνήθως, η Τρίτη, η Τετάρτη ή το Σάββατο είναι η φθηνότερη ημέρα για να πετάξετε. Αν μπορείτε να οργανώσετε το πρόγραμμα του ταξιδιού σας γύρω από αυτές τις ημέρες, αυτές θα είναι πιθανότατα οι καλύτερες ημέρες για να πετάξετε – τόσο για χαμηλότερο κόστος, όσο και για μια λιγότερο ταραχώδη εμπειρία στο αεροδρόμιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Google, η πτήση τη Δευτέρα, την Τρίτη ή την Τετάρτη ήταν κατά 12% φθηνότερη από την πτήση το Σαββατοκύριακο τα τελευταία πέντε χρόνια.

USA, Arizona, Colorado River, Horseshoe Bend, young man on viewpoint with American flag

USA, Arizona, Colorado River, Horseshoe Bend, young man on viewpoint with American flag

Mηχανές αναζήτησης, φίλος ή εχθρός;

Οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων αλλάζουν συνεχώς, πράγμα που σημαίνει ότι μια καλή ευκαιρία, ένας λάθος ναύλος ή ένας πόλεμος ναύλων μπορεί να εμφανιστεί οποιαδήποτε στιγμή αποφασίσετε να κάνετε κράτηση. Έτσι θα πρέπει να είστε μονίμως σε εγρήγορση και να αναζητάτε μέσα από χιλιάδες site την καλύτερη ευκαιρία. Λίγο κουραστικό σωστά; Για αυτό, στο σημείο αυτό κάνουν την εμφάνιση τους οι μηχανές αναζήτησης πτήσεων και σας λύνουν τα χέρια. Αποτελούν αναμφισβήτητα, ένα σίγουρο, έμπειρο τρόπο για να βρείτε φθηνές πτήσεις. Σας παρέχουν μια τεράστια ποικιλία από προσιτά αεροπορικά εισιτήρια, συμπεριλαμβανομένων των κρατήσεων μετ’ επιστροφής και των κρατήσεων χωρίς επιστροφή, για να διασφαλίσετε ότι τα ταξιδιωτικά σας σχέδια για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα παραμείνουν εντός του προϋπολογισμού σας. Επωφεληθείτε από τις χαμηλότερες τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια και κρατήστε χρήματα για να τα διαθέσετε σε αξιοθέατα. Είτε κλείνοντας με τη British Airways, είτε με τους διεθνείς αερομεταφορείς όπως την Emirates, οι πτησεισ για αμερικη δεν ήταν ποτέ πιο εύκολες και προσιτές.

Όταν το τηλέφωνο χτυπήσει;

Προκειμένου να είστε πάντα ενημερωμένοι για τις τιμές των εισιτηρίων, ιδανικά θα πρέπει να εκμεταλλευτείτε και την ειδοποίηση τιμών που σας παρέχει η εκάστοτε μηχανή αναζήτησης. Με αυτή την δυνατότητα, θα μπορείτε εύκολα και γρήγορα να παρακολουθείτε τις τιμές των αεροπορικών σας εισιτηρίων. Έτσι, είτε ψάχνετε για αεροπορικα βουδαπεστη για παράδειγμα, είτε για εισιτήρια από Ελλάδα προς Ηνωμένες Πολιτείες η ειδοποίηση τιμών θα σας φανεί σωτήρια. Κλείστε τα αεροπορικά σας εισιτήρια για Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής σήμερα και ετοιμαστείτε να ξεκινήσετε αύριο μια αξέχαστη απόδραση.

USA, New York State, New York City, View of Empire State Building at Manhattan

USA, New York State, New York City, View of Empire State Building at Manhattan

Και τι έγγραφα χρειάζομαι για να ταξιδέψω στις Ηνωμένες Πολιτείες;

Τα πιο σημαντικά έγγραφα για την είσοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες περιλαμβάνουν το διαβατήριό σας και την άδεια εισόδου (π.χ. ESTA ή βίζα των ΗΠΑ). Για να εισέλθετε στις ΗΠΑ, θα χρειαστείτε συνήθως διαβατήριο, το οποίο έχει διαφορετικές απαιτήσεις ανάλογα με τον λόγο του ταξιδιού και την κατηγορία θεώρησης. Οι ταξιδιώτες που ταξιδεύουν με ESTA, για παράδειγμα, χρειάζονται βιομετρικό διαβατήριο, ενώ για βίζα των ΗΠΑ αρκεί και ένα προσωρινό διαβατήριο. Βολικό: Οι κάτοχοι Πράσινης Κάρτας (“Μόνιμοι κάτοικοι”) μπορούν να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ χωρίς διαβατήριο, καθώς η Πράσινη Κάρτα θεωρείται “ασφαλές έγγραφο” από τις αμερικανικές αρχές. ESTA, βίζα ή πράσινη κάρτα; Το αν είναι καλύτερο να ταξιδέψετε στις ΗΠΑ με την ηλεκτρονική ταξιδιωτική άδεια ESTA ή με βίζα των ΗΠΑ εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον σκοπό του ταξιδιού σας και τις ατομικές σας ανάγκες. Ωστόσο, θα χρειαστείτε ένα από τα δύο, εκτός εάν είστε κάτοχος Πράσινης Κάρτας ή πολίτης των ΗΠΑ. Τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις σας στις Ηνωμένες Πολιτείες διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο της άδειας ταξιδιού και διαμονής. Ενώ η Πράσινη Κάρτα σας επιτρέπει να εισέρχεστε και να εξέρχεστε ελεύθερα από τη χώρα και σας παρέχει (σχεδόν) απεριόριστα δικαιώματα στις ΗΠΑ, η βίζα σας επιτρέπει να εισέρχεστε μόνο για συγκεκριμένο σκοπό (π.χ. για σπουδές με φοιτητική βίζα). Η ESTA είναι η ταχύτερη και φθηνότερη από όλες για να αποκτηθεί, αλλά περιορίζει την παραμονή σας σε 90 ημέρες κάθε φορά για τουριστικούς ή επαγγελματικούς σκοπούς.