«Έσπασαν» το lockdown με ευφάνταστες δικαιολογίες: Η γιαγιά που… αναστήθηκε, Δύσκολη .. η απιστία κ.α.

«Έσπασαν» το lockdown με ευφάνταστες δικαιολογίες: Η γιαγιά που… αναστήθηκε, Δύσκολη .. η απιστία κ.α.

Δεν είναι λίγες οι φορές που αστυνομικοί «κλήθηκαν» να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερες δικαιολογίες στο πλαίσιο των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων του κορωνοιού από τις 7 Νοεμβρίου που ξεκίνησε το 2ο lockdown στην Ελλάδα.

Ενδεικτικά σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου ο μέσος όρος των πολιτών με ακραίες δικαιολογίες αλλά και τυπικών παραβατών που «έσπασαν» το lockdown ανά ημέρα ανέρχεται σε 266 για μη χρήση μάσκας με σχετικά διοικητικά πρόστιμα ύψους 300 ευρώ και σε 1.051 για παραβάσεις περιορισμού κίνησης με σχετικά διοικητικά πρόστιμα ύψους 300 ευρώ.

Η γιαγιά που… αναστήθηκε 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ένας νεαρός που κατά την διάρκεια των ελέγχων αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας είπε ότι πάει να βοηθήσει την γιαγιά του η οποία όμως όπως διαπιστώθηκε… δεν ζούσε.

Δύσκολη .. η απιστία

Υπάρχουν και πολίτες που έπρεπε να αποκαλύψουν τις «ερωτικές τους ανησυχίες» για να δικαιολογήσουν την μετακίνηση τους. Ενδεικτική περίπτωση αποτελεί ένας πολίτης που έδειξε χαρτί ότι πάει στην δουλειά του. Ωστόσο, η περιοχή και το ωράριο στην βεβαίωση που κρατούσε δεν εξηγούσε την μετακίνηση του την εν λόγω ώρα και στην συγκεκριμένη περιοχή που εντοπίστηκε, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να παραδεχτεί πως πήγαινε να επισκεφτεί την «παράνομη» σχέση του και να ζητήσει την κατανόηση των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ.

Σε μια αντίστοιχη περίπτωση γυναίκα δήλωσε ότι πήγαινε να ψωνίσει. Ωστόσο, δεν κρατούσε ψώνια και σε περαιτέρω ερωτήσεις κατά την διάρκεια του ελέγχου παραδέχτηκε ότι είχε πάει να συναντήσει σε ξενοδοχείο την… ασυγκράτητη εξώγαμη συντροφιά της.

Από την άθληση … στα σουβλάκια

Αστυνομικοί βεβαίωσαν παράβαση για άσκοπη μετακίνηση σε πολίτη που έστειλε SMS για άθληση, αλλά είπε να κάνει… προθέρμανση με σουβλάκια και τελικά «πιάστηκε» στις διατάσεις σιαγόνων…

Γιατί μάνα είναι μόνο μία!

Από τους ελέγχους δεν έχουν λείψει και μαμάδες που στέλνουν τον κωδικό 4, για την παροχή βοήθειας με σκοπό να πάνε να βοηθήσουν τα παιδιά τους.

Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί μια μητέρα που σε έλεγχο είπε πως πάει να «βοηθήσει» το παιδί της. Ήθελε να βάλει πλυντήριο τα… άπλυτα του γιού της, και ζήτησε επιείκεια από τους αστυνομικούς καθώς τέτοιου είδους μετακινήσεις δεν δικαιολογούνται.

Κυνηγοί… προσφορών supermarket

Κάτοικος Αμαρουσίου βρέθηκε στην περιοχή της Ηλιούπολης καθώς όπως εξήγησε σε έλεγχο που του έγινε από αστυνομικούς οι προσφορές των σουπερ μάρκετ της εν λόγω περιοχής είναι καλύτερες από της δικής του.

Απουσία ταυτότητας – SMS ή Μη χρήση μάσκας μέσα σε αυτοκίνητα με υπεράριθμους

Έχουν καταγραφεί και περιπτώσεις πολιτών που δεν φέρουν μαζί τους ταυτότητα ή διαβατήριο, τις απαραίτητες βεβαιώσεις ή δεν έχουν απαντητικό SMS του 13033. Μάλιστα, σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ έχουν επιβληθεί αρκετά πρόστιμα για απουσία μάσκας μέσα στα αυτοκίνητα με υπεράριθμους επιβάτες.

Συνολικά, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ, από τις 7 Νοεμβρίου που ξεκίνησε το πανελλαδικό lockdown μέχρι και τις 8 Δεκεμβρίου, έχουν πραγματοποιηθεί 721.284 έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ και έχουν καταγραφεί 338 συλλήψεις, 46.944 παραβάσεις εκ των οποίων 8.249 για μη χρήση μάσκας με σχετικά διοικητικά πρόστιμα ύψους 300 ευρώ και 32.610 για παραβάσεις περιορισμού κίνησης με σχετικά διοικητικά πρόστιμα ύψους 300 ευρώ, 33 αναστολές λειτουργίας καταστημάτων.

Πηγή: www.skai.gr