Έσωσαν λύκο από παγωμένο ποτάμι νομίζοντας ότι ήταν σκύλος

Έσωσαν λύκο από παγωμένο ποτάμι νομίζοντας ότι ήταν σκύλος

Το ζώο είχε παγιδευτεί στα παγωμένα νερά – Αφού άνοιξαν δρόμο στον πάγο, το μετέφεραν παγωμένο σε κτηνιατρείο, όπου διαπίστωσαν ότι είχαν μεταφέρει έναν λύκο

Εσθονοί εργάτες έσπευσαν να σώσουν έναν σκύλο που κινδύνευε σε ένα παγωμένο ποτάμι την Τετάρτη- χωρίς να αντιλαμβάνονται πως στην πραγματικότητα έβαζαν στο αυτοκίνητό τους έναν λύκο.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, οι άνδρες δούλευαν στο φράγμα Σίντι στον ποταμό Παρνού όταν πρόσεξαν το ζώο, που είχε παγιδευτεί στα παγωμένα νερά. Αφού άνοιξαν δρόμο στον πάγο, το μετέφεραν παγωμένο σε κτηνιατρείο, όπου διαπίστωσαν ότι είχαν μεταφέρει έναν λύκο.

Η Εσθονική Ένωση για την Προστασία των Ζώων (EUPA) ανέφερε ότι ο λύκος είχε χαμηλή πίεση αίματος όταν έφτασε στον κτηνίατρο, κάτι που ενδεχομένως να εξηγεί το γιατί ήταν πειθήνιος και ήρεμος όταν τον μετέφεραν στο αυτοκίνητο για να τον ζεστάνουν.

Μιλώντας στην εσθονική εφημερίδα Postimees, ο Ράντο Κάρτσεπ είπε πως «ζύγιζε αρκετά. Ήταν ήρεμος, κοιμήθηκε στα πόδια μου».

Οι κτηνίατροι είχαν κάποιες υποψίες, αλλά ήταν ένας ντόπιος κυνηγός, που ήξερε για τους λύκους της περιοχής, που τελικά επιβεβαίωσε τι ήταν το ζώο: Ένας νεαρός αρσενικός, περίπου ενός έτους.

Μόλις έγινε γνωστό αυτό, ο λύκος μεταφέρθηκε σε κλουβί. Εν τέλει, το ζώο συνήλθε και αφού του φορέθηκε κολάρο με GPS, αφέθηκε ελεύθερο.
https://www.bbc.com/news/world-europe-47330924?ocid=socialflow_twitter&ns_campaign=bbcnews&ns_source=twitter&ns_mchannel=social
protothema.gr