Επιτέλους ανοίγουν οι οργανωμένες παραλίες

Επιτέλους ανοίγουν οι οργανωμένες παραλίες

Από ώρα σε ώρα η απόφαση για τις οργανωμένες παραλίες ενόψει του “καυτού” Σαββατοκύριακου που μας έρχεται.

Ο πρώτος καύσωνας, κι ας μην έχει μπει ακόμη το καλοκαίρι, φαίνεται πως είναι εδώ. Η θερμοκρασία χθες (12.05.2020) ξεπέρασε τους 38 βαθμούς στα Χανιά, οι προβλέψεις λένε ότι τα 40αρια είναι προ των πυλών και το μέγα ερώτημα είναι: τι θα γίνει με τις παραλίες;

Αν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, το πρώτο μετά την άρση της καραντίνας, οι παραλίες γέμισαν, μπορεί εύκολα να φανταστεί κανείς τι συνωστισμός θα υπάρξει με συνθήκες καύσωνα. Και αυτό, τον συνωστισμό, δεν τον θέλει κανείς. Κυρίως οι επιδημιολόγοι που λένε και ξαναλένε πόσο σημαντικό είναι το να κρατάμε αποστάσεις.

Αποστάσεις, εντάξει. Αλλά με τις οργανωμένες παραλίες κλειστές, οι ελεύθερες δεν θα γεμίσουν κόσμο; Κι αν είναι τόσος ο κόσμος που δεν τηρούνται οι αποστάσεις; Μέχρι σήμερα, η κυβέρνηση έλεγε ότι δεν έχει έρθει η ώρα να ανοίξουν οι οργανωμένες παραλίες. Ίσως όμως οι καιρικές συνθήκες να τις ανατρέπουν τον σχεδιασμό.

Η αρμόδια Επιτροπή είναι εκείνη που, όπως σε όλα όσα αφορούν στον κορονοϊό, θα ανάψει το πράσινο φως. Το “ΟΚ” της περιμένει η κυβέρνηση για να ανακοινώσει ότι ανοίγουν από αυτό το Σαββατοκύριακο οι οργανωμένες παραλίες. Απόφαση δεν υπάρχει, η Επιτροπή εισηγείται θετικά. Και είναι θέμα χρόνου η ανακοίνωση ότι από το Σάββατο 16 Μαΐου, οι οργανωμένες παραλίες θα λειτουργούν κανονικά.

newsit.gr