Έπιασαν λαγοκέφαλο-κτήνος στην Κρήτη (φωτο)

Έπιασαν λαγοκέφαλο-κτήνος στην Κρήτη (φωτο)

Οι λαγοκέφαλοι όχι απλά εδραιώνουν την παρουσία τους στις θάλασσες μας και αυξάνουν τον πληθυσμό τους, αλλά απ’ότι φαίνεται… κυκλοφορούν και σε μεγέθη που δεν έχουμε φανταστεί.

Σύμφωνα με το viannitika.gr, ο τεράστιος λαγοκέφαλος των 10 κιλών ψαρεύτηκε στην παραλία του Σκούρου από τον κάτοικο της Δερμάτου Βιάννου, Στέλιο Μανετάκη. Ο ίδιος, ωστόσο, δήλωσε στην εν λόγω ιστοσελίδα ότι έχει πιάσει και διπλάσιο ψάρι!

«Τα ψάρια αυτά έχουν αλλάξει τη ζωή στον βυθό όπως την είχαμε μάθει από παιδιά. Πέρα από το ότι αυξάνονται επικίνδυνα, μας δημιουργούν και άλλου είδους προβλήματα, αφού μας σκίζουν συνεχώς τα δίχτυα. Πρέπει, επιτέλους, να βρεθεί μια οριστική λύση, πριν να είναι αργά», δήλωσε.

Θυμίζουμε, ο λαγοκέφαλος είναι ψάρι που ζει κυρίως στον Ινδικό και στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Μετά το 2003, όμως και ειδικά τα τελευταία χρόνια, εμφανίστηκε και στη Μεσόγειο, καθώς και στο Αιγαίο, ως λεσσεψιανός μετανάστης, μεταναστεύοντας δηλαδή από την Ερυθρά Θάλασσα, μέσω της διώρυγας του Σουέζ, στη Μεσόγειο.

Η κατανάλωσή του, χωρίς να απομακρυνθούν πριν το μαγείρεμα μέρη του που περιέχουν τη δηλητηριώδη τοξίνη τετραδοτοξίνη, μπορεί να επιφέρει αναπνευστικές διαταραχές, ανεπάρκεια του κυκλοφορικού συστήματος, μυϊκή παράλυση ακόμη και θάνατο.

viannitika.gr