Έπεσαν δύο σπίτια στα Σφακιά – Εκκενώθηκαν οικίες στο Φραγκοκάστελο (φωτο)

Έπεσαν δύο σπίτια στα Σφακιά – Εκκενώθηκαν οικίες στο Φραγκοκάστελο (φωτο)

Από θαύμα δεν υπήρξε τραυματισμός σε κατολίσθηση στη στη χώρα Σφακίων -Έκλεισαν δρόμοι – Μετά από 3 ημέρες αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση – Χωρίς τηλέφωνα στ’Ασκύφου

Καταστροφικό ήταν το πέρασμα της κακοκαιρίας και από τα Σφακιά, που για τρεις ημέρες παρέμεναν χωρίς ρεύμα, δοκιμάζοντας την αντοχή των κατοίκων, που σε αρκετές περιπτώσεις ήταν αποκλεισμένοι χωρίς καν θέρμανση, λόγω της διακοπής στην ηλεκτροδότηση.

Δύο παλαιά σπίτια, ένα στη Χώρα Σφακίων και ένα στον Αργουλέ, κατέρρευσαν ενώ για προληπτικούς λόγους κάτοικοι στο Φραγκοκάστελο αναγκάστηκαν, μετά από οδηγίες των αρχών, να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους καθώς σημειώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα σε τμήμα της περιοχής.

Και στην περίπτωση των Σφακίων σημειώθηκαν εκτεταεμένες κατολισθήσεις και καταπτώσεις βράχων με αποτέλεσμα να κλείσουν δρόμοι ενώ από θαύμα δεν σημειώθηκε δυστύχημα. Αυτή τη στιγμή παραμένει κλειστός ο δρόμος στα Δρασκά, στην έξοδο του φαραγγιού της Ίμβρου καθώς και ένα τμήμα μεταξύ Πασιανού και Φραγκοκάστελου.
Επίσης, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, έκλεισε ο δρόμος, που συνδέει την Αράδαινα μέχρι Φοίνικα και Λύκο. Ο δήμαρχος Σφακίων, κατά τη χθεσινή σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Χανίων, παρουσία του Υπουργού Υποδομών Χρ.Σπίρτζη, έθεσε στον υπουργό τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στο οδικό δίκτυο και ζήτησε την αμεση αποκατάστασή τους. Τεχνικά συνεργεία, υπό τις οδηγίες και σε συνεργασία με το δήμο, επιχειρούν στα σημεία των δρόμων που έκλεισαν.

Προβλήματα υπάρχουν και στις τηλεπικοινωνίες στ’Ασκύφου – οπου κατεγράφησαν τα μεγαλύτερα ποσοστά βροχόπτωσης πανελλαδικά – με τους κατοίκους να μην μπορέσουν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά για δεύτερη ημέρα.

Βράχοι “προσγειώθηκαν” στη χώρα Σφακίων

Ένας θεόρατος βράχος κύλησε και προσγειώθηκε στον δρόμο παρασέρνοντας μαζί του ένα δέντρο και πέφτοντας πάνω στο κιόσκι ναυτιλιακής εταιρείας καθώς και σε ένα στύλο. Μάλιστα φαίνεται και δεύτερο τεράστιος βράχος να βρίσκεται στην πάνω πλευρά του λόφου και να έχει σταματήσει την “πορεία” του ένας κορμός δέντρου.

Είναι ευτύχημα που δεν υπηρξε τραυματίας από την κατολίσθηση

Δείτε τις φωτογραφίες της Bettina Trüper

flashnews.gr