Επεισόδια στην παλιά πόλη των Χανίων

Επεισόδια στην παλιά πόλη των Χανίων

Επεισόδια τα ξημερώματα της Πέμπτης στα στενά της παλιάς πόλης των Χανίων με αρνητικούς πρωταγωνιστές νεαρούς που προκάλεσαν φθορές σε σπίτια και περιουσίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι νεαροί διασκέδαζαν σε μπαρ στην παραλιακή ζώνη του λιμανιού.

Αργά το βράδυ ορισμένοι εξ? αυτών συγκεντρώθηκαν στην πίσω πλευρά στα στενά, όπου έκαναν φασαρία και ουρούσαν σε διάφορα σημεία αριστερά και δεξιά του δρόμου.

Κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής διαμαρτυρήθηκαν στους νεαρούς και υπήρξε έντονη λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ τους. Μάλιστα οι νέοι έβρισαν χυδαία ηλικιωμένο κάτοικο της περιοχής που στη συνέχεια τους πέταξε νερό με μπουκάλι. Οι νεαροί σε έξαλλη κατάσταση άρχισαν να σπάνε γλάστρες και την πόρτα του σπιτιού του κατοίκου! Χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας προκειμένου να απομακρυνθούν οι νεαροί χωρίς όμως να γίνει καμία σύλληψη για φθορά ξένης περιουσίας.

Οπως είπαν στα ‘Χ.Ν.’ κάτοικοι της περιοχής πολύ συχνά νέοι που διασκεδάζουν σε νυκτερινά καταστήματα, βγαίνουν στους δρόμους, προκαλούν ζημιές, φωνάζουν, ενοχλούν τους ντόπιους κατοίκους και πολύ συχνά έρχονται σε διαπληκτισμούς μαζί τους. Η αστυνομία συνήθως επεμβαίνει αφού έχουν γίνει τα έκτροπα, ενώ διαπιστώνεται πλήρη απουσία του λιμενικού.

Ανάλογα φαινόμενα έχουν εντοπιστεί και σε άλλα σημεία της παλιάς πόλης και του Ενετικού λιμανιού το τελευταίο χρονικό διάστημα.

haniotika-nea.gr