Επεισόδια με αρνητές μάσκας: «Μπούκαραν» σε τράπεζα – Μηνύουν αστυνομικούς

Επεισόδια με αρνητές μάσκας: «Μπούκαραν» σε τράπεζα – Μηνύουν αστυνομικούς

Οι  «θεματοφύλακες του Συντάγματος», όπως αποκαλούνται συνελήφθησαν 

Μια περίεργη ομάδα αρνητών μάσκας αναστατώνει το Μουζάκι Καρδίτσας. Οι θερμόαιμοι αντιδραστικοί, που δηλώνουν «θεματοφύλακες του Συντάγματος», επισκέπτονται σχεδόν καθημερινά το Τμήμα Μουζακίου και υποβάλλουν μηνύσεις εναντίον των αστυνομικών που κάνουν ελέγχους για τον κορωνοιό, και βεβαιώνουν παραβάσεις για μάσκα, μετακίνηση και σε όσους παραβαίνουν τα μέτρα κατά της διασποράς του Covid -19.

Τελευταίο «θερμό» επεισόδιο, χθες το πρωί, όταν δύο άτομα, ένας 40χρονος πρώην στρατιωτικός μαζί με έναν 57χρονο άνεργο «μπούκαραν» στην Εθνική Τράπεζα Μουζακίου και έκαναν φασαρία στους υπαλλήλους ζητώντας να τους διαγράψουν τα δάνεια.

Μάλιστα, αρνούνταν να φορέσουν τη μάσκα τους και φώναζαν στους υπαλλήλους και τους πελάτες να μη φοράνε μάσκες και να μην τηρούν αποστάσεις ζητώντας με… το έτσι θέλω να εξυπηρετηθούν. Έξαλλοι και ανυποχώρητοι, φώναζαν και απειλούσαν, ενώ το γεγονός ότι δεν φορούσαν μάσκες έκανε τους πελάτες να διαμαρτύρονται και τους υπαλλήλους να καλέσουν την Αστυνομία.

Δυνάμεις του Α.Τ με τη συνδρομή των ανδρών της ΟΠΚΕ επιχείρησαν να τους συλλάβουν όμως οι «αρνητές του Μουζακίου» αντιστεκόταν φωνάζοντας ότι αυτοί έχουν το δικαίωμα να συλλάβουν τους αστυνομικούς και όχι Αστυνομία και αν τους συλλάβουν έλεγαν χαρακτηριστικά ότι «έχουν το δικαίωμα να τους εκτελέσουν (!) συμφώνα με το άρθρο 120 του Συντάγματος».

Φυσικά λίγη ώρα αργότερα οι δύο θερμόαιμοι αρνητές μάσκας συνελήφθησαν με τις κατηγορίες της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας, για εξέγερση σε ανυπακοή, για διασπορά του ιου με τη μη χρήση μάσκας, για αντίσταση, απείθεια και βία κατά υπαλλήλων ενώ η εισαγγελέας διέταξε να κρατηθουν μέχρι σήμερα όπου θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Καρδίτσας.

protothema.gr