Eλληνας αστυνομικός ζητά οικονομική ενίσχυση για να κάνει εγχείρηση αλλαγής φύλου (φωτο)

Eλληνας αστυνομικός ζητά οικονομική ενίσχυση για να κάνει εγχείρηση αλλαγής φύλου (φωτο)

«Νιώθω συνεχώς ξένος και ανασφαλής με τον εαυτό μου», αναφέρει o 24χρονος Πάρης και έχει δημιουργήσει λογαριασμό για να τον βοηθήσει οικονομικά όποιος θέλει

aeweb

Οικονομική ενίσχυση προκειμένου να κάνει εγχείρηση αλλαγής φύλου ζητά Έλληνας αστυνομικός. Επιζητά την κατανόηση και την ανοχή στην ελευθερία της έκφρασης. Συχνά αισθάνεται την καταιγίδα των επικρίσεων να τον πνίγει, όμως, παρά τις δυσκολίες, εμφανίζεται αποφασισμένος να προχωρήσει στην υλοποίηση της επιλογής του.

Ο 24χρονος αστυνομικός Πάρης δηλώνει διεμφυλικός και αυτή τη στιγμή προσανατολίζεται στην εγχείρηση αλλαγής φύλου. Μέσα από την ειδική πλατφόρμα «GoGetFunding» ζητεί τη βοήθεια του κόσμου ώστε να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσό και να γίνει η επιθυμία του πραγματικότητα.

«Νιώθω συνεχώς ξένος και ανασφαλής με τον εαυτό μου», δηλώνει στο κείμενο, με το οποίο συνοδεύει τις φωτογραφίες του, στην ιστοσελίδα όπου απευθύνει έκκληση για βοήθεια. Το μήνυμα του αστυνομικού εμφανίζεται τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά.

«Είμαι 24 χρόνων, τρανς άντρας και προσπαθώ να μαζέψω λεφτά για τις εγχειρήσεις επαναπροσδιορισμού του φύλου μου, αλλά είναι κάτι πολύ δύσκολο, καθώς δεν έχω καμία βοήθεια από την οικογένειά μου», γράφει στο μήνυμά του, δίνοντας μια γεύση από τα εμπόδια που έχει, μέχρι στιγμής, αντιμετωπίσει στον δρόμο προς την δική του ελευθερία.

Ο Πάρης αναφέρεται και στην ιδιότητά του που έχει δυσχεράνει την όλη κατάσταση, καθώς, όπως γράφει, η επιλογή του δεν αντιμετωπίζεται με κατανόηση στους κύκλους της αστυνομίας.

«Είμαι αστυνομικός και αυτό καθιστά πιο δύσκολο να νιώσω αποδεκτός, καθώς η πλειοψηφία των συναδέλφων μου είναι προκατειλημμένη απέναντι στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα», γράφει υπογραμμίζοντας τον ρατσισμό που έχει υποστεί και που τον οδηγεί με έναν τρόπο στην περιθωριοποίηση.

Κλείνοντας το μήνυμά του, με φανερή χροιά πικρίας και ελπίδα για αλλαγή, ο αστυνομικός γράφει για τις συμπεριφορές που τον καταπιέζουν τα εξής: «Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να νιώθω συνεχώς ξένος και ανασφαλής με τον εαυτό μου. Κάθε βοήθεια θα ήταν εκτιμητεα, σας ευχαριστώ πολύ!».

Το σχόλιο της Police Action – Δράση Αστυνομικών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

Tην ιστορία και την προσπάθεια του Πάρη στηρίζει και ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Police Action, στον οποίο συνδράμουν κυρίως αστυνομικοί:

«Είναι μια ευκαιρία να μιλήσουμε για τρανς ανθρώπους. Γιατί υπάρχουν τρανς άντρες, αλλά και τρανς γυναίκες που ακολουθούν την αντίστροφη πορεία μετάβασης. Είναι διαφορετικό πράγμα ο σεξουαλικός προσανατολισμός από τη ταυτότητα και έκφραση φύλου. Η ταυτότητα φύλου αφορά το πώς βιώνει ένας άνθρωπος το φύλο του, είναι η εσωτερική αντίληψη και αίσθηση για το φύλο, είναι ο τρόπος που κοινωνικοποιείται ένας άνθρωπος σε σχέση με την έμφυλη ταυτότητά του.

Δεν είναι επιλογή, είναι μια εσωτερική, έμφυτη αίσθηση. Η ταυτότητα και έκφραση φύλου, αλλιώς το κοινωνικό φύλο είναι η έννοια που προσδιορίζει με ακρίβεια τους τρανς ανθρώπους. Σε κάθε περίπτωση, η σεξουαλικότητα δεν είναι το στοιχείο που χαρακτηρίζει. Έτσι λοιπόν οι τρανς ανθρώποι, δεν χαρακτηρίζονται από το βιολογικό φύλο τους, αφού τους τρανς ανθρώπους τους χαρακτηρίζει η ταυτότητα φύλου, το κοινωνικό φύλο, αγγλιστί gender.

Τρανς άνδρας λοιπόν σύμφωνα με έναν επιστημονικό ορισμό είναι ο άνδρας που του αποδόθηκε το θηλυκό φύλο κατά τη γέννηση. Τρανς (transgender) είναι ένας όρος ομπρέλα και οι τρανς άνδρες επιλέγουν να υποβληθούν σε χειρουργική ή ορμονική μετάβαση, ή και τα δύο, για να αλλάξουν την εμφάνισή τους έτσι ώστε να ταιριάζει με την ταυτότητα του φύλου τους ή να ανακουφίσει τη δυσφορία του φύλου τους.

Στο δρόμο του Πάρη να είναι ο πραγματικός εαυτός του, χωρίς προβλήματα στην προσωπική και υπηρεσιακή του ζωή, θα είμαστε δίπλα του να τον υποστηρίζουμε και είμαστε υπερήφανοι που τον έχουμε στην Ελληνική Αστυνομία. Άλλωστε όσοι συνάδελφοι τον γνωρίζουμε, ξέρουμε ότι είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος και καλός Αστυνομικός και αυτό έχει τελικά σημασία.»