Ελλάδα 2022 – Αδιανόητες εικόνες: Ουρές καρκινοπαθών από τα χαράματα για μια χημειοθεραπεία (video)

Ελλάδα 2022 – Αδιανόητες εικόνες: Ουρές καρκινοπαθών από τα χαράματα για μια χημειοθεραπεία (video)

Δύο ώρες πριν ανοίξει τις πόρτες του το παράρτημα του Λαϊκού νοσοκομείου, οι καρκινοπαθείς περιμένουν στην ουρά για τη θεραπεία τους.

aeweb

Τρομερή είναι η ταλαιπωρία για αρκετούς καρκινοπαθείς έξω από το παράρτημα του Λαϊκού νοσοκομείου, καθώς σχηματίζονται καθημερινά ουρές για μια χημειοθεραπεία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Open, πρόκειται για μια δομή όπου γίνονται χημειοθεραπείες, το τμήμα του αιματολογικού της πανεπιστημιακής κλινικής.

Κάθε πρωί, από τις 5:15 τουλάχιστον, σχηματίζονται ουρές περιμένοντας στις 7:00 που θα ανοίξει την πόρτα το νοσοκομείο για να μπουν μέσα.

Όπως αναφέρει το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, οι άνθρωποι που βιώνουν αυτή την ταλαιπωρία, υποστήριξαν πως μέσα στο νοσοκομείο τους περιμένει μια καλή υποδοχή από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό το οποίο είναι εξαίρετο και κάνει τρομερή προσπάθεια, ωστόσο δεν υπάρχει ένα σύστημα οργάνωσης ώστε οι άνθρωποι αυτοί να μπαίνουν με μια σειρά.

Να πηγαίνουν σε ένα καθορισμένο ραντεβού χωρίς να ταλαιπωρούνται, με αποτέλεσμα να ξεκινούν από το σπίτι τους, όπου κι αν βρίσκεται το σπίτι τους, είτε στην Αθήνα, είτε στην Περιφέρεια, να αναγκάζεται να έρχεται ακόμα και κάποιες ημέρες νωρίτερα.

gazzetta.gr