Εισαγγελική παρέμβαση για τον θάνατο των δύο βρεφών μέσα σε 15 μήνες

Εισαγγελική παρέμβαση για τον θάνατο των δύο βρεφών μέσα σε 15 μήνες

«Αίνιγμα» για τους γιατρούς αποτελεί η τραγωδία οικογένειας στην Κάτω Αχαΐα, που έχασε δύο βρέφη 19 ημερών και δύο μηνών, μέσα σε διάστημα 15 μηνών.

Το ένα βρέφος άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι, ενώ το άλλο στο νοσοκομείο, αφού το πήγε η μητέρα του με σπασμούς. Ειδικότερα, τα συμπτώματα που εμφάνισαν τα παιδιά λίγο πριν φύγουν από τη ζωή, περιέγραψε η 23χρονη μητέρα τους μιλώντας στον Alpha.

Αίνιγμα οι θάνατοι δύο παιδιών οικογένειας – Πέθαναν σε διάστημα ενός χρόνου

Το πρώτο παιδί της Ειρήνης γεννήθηκε την 1η Ιουλίου 2022 και στις 19 του ίδιου μήνα έφυγε από τη ζωή. Η μητέρα ήταν δίπλα του και περιέγραψε τους περίεργους ήχους που άκουσε να βγάζει το βρέφος μέσα στην κούνια και λίγο αργότερα κατέληξε. «Φώναξα την σπιτονοικοκυρά μου που ήταν δίπλα και μου είπε ότι το παιδάκι φεύγει και φωνάξαμε ασθενοφόρο» ανέφερε η 23χρονη.

Μάλιστα, όπως τόνισε είχαν κλείσει ραντεβού για να κάνουν εγκεφαλογράφημα στο βρέφος το οποίο όμως δεν έγινε ποτέ, καθώς την ημέρα εκείνη άφησε την τελευταία του πνοή.

Για το δεύτερο παιδί η 23χρονη υπογράμμισε ότι «έκανε ένα σύμπτωμα στο σπίτι, όπου γυρνούσαν τα μάτια της και έκλαιγε. Πήγαμε στο Κέντρο Υγείας και το παιδί συνήλθε. Είπαν δεν ήταν κάτι, έχει σωστούς σφυγμούς, αλλά πρέπει να πάει στο Καραμανδάνειο. Είχε σπασμούς. Μας έστειλαν στο Παίδων Αγία Σοφία. Ήμασταν έναν μήνα μέσα, κάναμε όλες τις εξετάσεις. Εκεί μου είπαν ότι οι σπασμοί ίσως είναι από κάποιο φάρμακο».

«Ήμουν συνέχεια μαζί της, εκεί μου παίζαμε, ξαφνικά χανόταν. Γυρνούσαν τα μάτια της και έμενε λιπόθυμη. Φώναζα αμέσως τον γιατρό» πρόσθεσε η ίδια.

Μέχρι στιγμής, η γυναίκα υποστηρίζει ότι δεν έχει λάβει απάντηση για τα αίτια των δύο θανάτων, ενώ ακόμη εκκρεμούν τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων.

Εισαγγελική παρέμβαση

Εισαγγελική παρέμβαση προέκυψε ως αποτέλεσμα στον «γρίφο» σχετικά με τον θάνατο των δύο παιδιών της ίδιας οικογένειας από την Αχαΐα, ενός βρέφους 20 ημερών και ενός μωρού δύο μηνών, σε διάστημα 15 μηνών. Γιατροί και επιστήμονες που έχουν ασχοληθεί με την υπόθεση συνεχίζουν να αναζητούν απαντήσεις.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών Νίκος Νικολάου έδωσε εντολή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος» για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης της υπόθεσης.

Η παραγγελία για περαιτέρω διερεύνηση δόθηκε δεδομένου της ύπαρξης τετελεσμένου γεγονότος, που είναι ο θάνατος του βρέφους 20 ημερών, το καλοκαίρι του 2022 στην Κάτω Αχαΐα, περιοχή που εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Εισαγγελίας. Επιπλέον, η εισαγγελική έρευνα, όπως ανέφεραν πηγές ήταν επιβεβλημένη από τη στιγμή που υπάρχει ένα γεγονός και έχουμε και ένα προηγούμενο – αναφορά στην υπόθεση Πισπιρίγκου – να κινηθούν οι διαδικασίες, προκειμένου να μην «υπάρχουν σύννεφα».

protothema.gr