Εισαγόμενα κρούσματα κορονοϊού σε Χανιά και Ηράκλειο

Εισαγόμενα κρούσματα κορονοϊού σε Χανιά και Ηράκλειο

Εισαγόμενα κρούσματα κορονοϊού σε Χανιά και Ηράκλειο

Τέσσερα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κρήτη εντοπίστηκαν το τελευταίο δεκαήμερο, μέσω των δειγματοληπτικών ελέγχων που διενεργούνται στα διεθνή αεροδρόμια Χανίων και Ηρακλείου ενώ έχουν διενεργηθεί σχεδόν 11.000 τεστ.

Σύμφωνα με αποκλειστικά στοιχεία που έχουν στην διάθεσή τους τα “Χ.ν.”, δύο θετικά τεστ βρέθηκαν στο αεροδρόμιο “Δασκαλογιάννης” των Χανίων και δύο στο αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης” του Ηρακλείου. Ακόμη, μέχρι χθες το βράδυ ήταν σε εκκρεμότητα 441 απαντήσεις για δείγματα που ελήφθησαν στα Χανιά και 1.497 απαντήσεις για δείγματα από το Ηράκλειο.
Σημειώνεται ότι τα στοιχεία αφορούν την περίοδο 1 έως 11 Ιουλίου.

Στο Ηράκλειο

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο τουρίστριες που βρέθηκαν θετικές στο Ηράκλειο, έχουν τεθεί σε απομόνωση στο ξενοδοχείο καραντίνας που λειτουργεί στην Χερσόνησο. Οι κοπέλες σύμφωνα με πληροφορίες είναι καλά στην υγεία τους, δεν έχουν συμπτώματα και παραμένουν εκεί για προληπτικούς λόγους, όπως ορίζει το υγειονομικό πρωτόκολλο. Την ίδια ώρα, στην μονάδα Covid του Βενιζελείου Νοσοκομείου, παραμένει νοσηλευόμενο σε καλή κατάσταση, το ζευγάρι ομογενών που διαγνώστηκε θετικό στον κορωνοϊό στην Κάρπαθο.
Την διαδικασία ενημέρωσης και μεταφοράς των τουριστών που εντοπίζονται θετικοί στον ιό έχει έχει αναλάβει εξολοκλήρου η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και με προσεκτικές κινήσεις οι ξένοι επισκέπτες μεταφέρονται σε ξενοδοχεία covid, δύο εκ των οποίων λειτουργούν στο δήμο Χερσονήσου και ένα στα Χανιά.

haniotika-nea.gr