Εγκλωβίστηκαν οδηγοί και στα Χανιά – Επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής σε όλη την Κρήτη – Οι δρόμοι που θα μείνουν κλειστοί

Εγκλωβίστηκαν οδηγοί και στα Χανιά – Επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής σε όλη την Κρήτη – Οι δρόμοι που θα μείνουν κλειστοί

Εγκλωβίστηκαν οδηγοί και στα Χανιά – Επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής σε όλη την Κρήτη – Οι δρόμοι που θα μείνουν κλειστοί

Η πυροσβεστική έχει ήδη επέμβει σε περιπτώσεις εγκλωβισμού ανθρώπων στα οχήματά τους, τα οποία είχαν ακινητοποιηθεί λόγω των καιρικών συνθηκών

Η κακοκαιρία “Ελπίς” εντείνεται στην περιοχή της Κρήτης με τη χιονόπτωση να κάνει εξαιρετικά δύσκολη τη μετακίνηση η οποία και πρέπει να αποφεύγετε μέχρι την ύφεση των καιρικών φαινομένων.

Η πυροσβεστική έχει ήδη επέμβει σε περιπτώσεις εγκλωβισμού ανθρώπων στα οχήματά τους, τα οποία είχαν ακινητοποιηθεί λόγω των καιρικών συνθηκών.

Στα Χανιά και συγκεκριμένα περίπου στην περιοχή των Κοντόπουλων, εγκλωβίστηκαν άτομα σε όχημα τα οποία απεγκλωβίστηκαν με ασφάλεια από πυροσβέστες των Χανίων.

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα σήμερα η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε να απεγκλωβίσει και δυο οικογένειες από την ορεινή περιοχή Λιβάδι του Κρουσώνα του δήμου Μαλεβιζίου, ενώ χθες είχαν απεγκλωβιστεί από το χιονισμένο οδόστρωμα 5 άτομα στο Ρέθυμνο.

Οι δρόμοι που θα μείνουν κλειστοί

Ανακοινώνεται από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, λόγω των έκτακτων επικίνδυνων καιρικών φαινόμενων  και για την εξασφάλιση των ομαλών κυκλοφοριακών συνθηκών στο οδικό δίκτυο και την ασφάλεια των πολιτών, θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και διακοπές κυκλοφορίας οχημάτων ως κάτωθι:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ

Προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας σε μέρος του οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων από την 17:00 ώρα της 24.01.2022 και μέχρι νεοτέρας ως εξής:

 • Επαρχιακή  οδός Φουρνέ – Θερίσσου στο τμήμα από την τοπική κοινότητα Θερίσσου έως την τοπική κοινότητα  Ζούρβας.
 • Επαρχιακή οδός Χανίων – Κοντοπούλων – Θερίσσου στο τμήμα από την τοπική κοινότητα Θερίσσου έως την τοπική κοινότητα  Δρακώνας Κεραμειών.
 • Οδός Βασιλείου Πούλακα στο τμήμα από την τοπική κοινότητα Περιβολίων έως την τοπική κοινότητα Θερίσσου.
 • Επαρχιακή οδός Χανίων – Ομαλού στο τμήμα από την τοπική κοινότητα Λάκκων έως Ομαλό.
 • Επαρχιακή οδός Βρυσσών – Χώρας Σφακίων στο τμήμα από την τοπική κοινότητα Αλίκαμπου έως Χώρα Σφακίων.
 • Παράκαμψης του επαρχιακής οδού Νεροκούρου – Μαλάξας μέσω Κέραμου προς Κοντόπουλα, σε όλο το μήκος της.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ

 • Θα ισχύσει προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μεικτού βάρους άνω των τριάμισι (3,5) τόνων και λοιπών βαρέων οχημάτων από την 22:00 ώρα της Δευτέρας (24.01.2022) έως και την 08:00 ώρα της Τρίτης (25.01.2022)
 • Σε όλο το τμήμα της Επαρχιακής Οδού 3 Ρεθύμνου-Αγίας Γαλήνης.
 • Από τη χιλιομετρική θέση 78 (περιοχή Πανόρμου Δήμου Μυλοποτάμου) έως την χιλιομετρική θέση 106 (όρια Νομών Ρεθύμνης –Ηρακλείου) του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

 • Θα ισχύσει προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μεικτού βάρους άνω των τριάμισι (3,5) τόνων και λοιπών βαρέων οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την 22:00 ώρα της Δευτέρας (24.01.2022) έως και την 08:00 ώρα της Τρίτης (25.01.2022)
 • επί της Νέας Εθνικής Οδού Χανίων –Σητείας (ΒΟΑΚ), και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας του οδικού δικτύου από την χιλιομετρική θέση 106 έως την χιλιομετρική θέση 127.
 • επί της Εθνικής Οδού Ηρακλείου-Αγίας Γαλήνης, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας του οδικού δικτύου από την χιλιομετρική θέση 21 έως την χιλιομετρική θέση 49 καθώς και της Νέας Διάνοιξης Εθνικής Οδού από Αγία Βαρβάρα έως Αμπελούζο.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

 • Θα ισχύσει προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας του οδικού δικτύου της Εθνικής Οδού Χανίων-Σητείας της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου όλων των φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του ενάμισι (1,5) τόνου και λοιπών βαρέων οχημάτων από την 22:00 ώρα της Δευτέρας 24.01.2022 έως και την 08:00 ώρα της Τρίτης 25.01.2022.

Την προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας εξαιρούνται όλα τα οχήματα έκτακτης ανάγκης, τα οχήματα οδικής βοήθειας, τα φορτηγά οχήματα που συνδράμουν στον καθαρισμό του Εθνικού Οδικού Δικτύου.

Παρακαλούνται όλοι οι οδηγοί να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα παραπάνω σημεία και για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους να συμμορφώνονται στα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

flashnews.gr