Εγκαταλελειμμένοι ναυτικοί ένα μήνα ανοιχτά της Κρήτης καλούν σε βοήθεια

Εγκαταλελειμμένοι ναυτικοί ένα μήνα ανοιχτά της Κρήτης καλούν σε βοήθεια

Εγκαταλελειμμένοι ναυτικοί ένα μήνα ανοιχτά της Κρήτης καλούν σε βοήθεια

Εγκαταλελειμμένοι ναυτικοί ένα μήνα ανοιχτά της Κρήτης καλούν σε βοήθεια

Τους εγκατέλειψαν στη μοίρα τους – Τελειώνουν οι προμήθειες και το νερό

Τα μέλη του πληρώματος του φορτηγού πλοίου St Elias, το οποίο διαχειρίζεται ελληνική εταιρεία με έδρα τον Πειραιά, υποστηρίζουν ότι τους τελειώνει πλέον το φαγητό και το νερό καθώς το πλοίο είναι αγκυροβολημένο στα ανοιχτά της Κρήτης τις τελευταίες 4 εβδομάδες.

Μιλώντας στο Greek Reporter, το μέλος του πληρώματος Stanislav Mukhin, είπε ότι το φορτηγό πλοίο εγκαταλείφθηκε από τους ιδιοκτήτες και τους διαχειριστές του και τα 20 μέλη πληρώματος, όλοι Ουκρανοί δεν έχουν πληρωθεί εδώ και τρεις μήνες.

Το πλοίο είναι αγκυροβολημένο ανοιχτά των Καλών Λιμένων στα νότια του Ηρακλείου.

“Είμαστε θυμωμένοι και απογοητευμένοι από την αδιαφορία που δείχνει η διαχειρίστρια εταιρεία”, δήλωσε ο Mukhin. “Έχουμε ξεμείνει από χρήματα και οι λίγες προμήθειες που έχουν απομείνει στο πλοίο σαπίζουν. Οι ναυτικοί χάνουν βάρος εξαιτίας της έλλειψης φαγητού», είπε και έδωσε τις ακόλουθες φωτογραφίες στο Greek Reporter.

saint elias egkatalelimeno plio kali limenes 6

saint elias egkatalelimeno plio kali limenes 7

saint elias egkatalelimeno plio kali limenes 8

Επίσης, πρόσθεσε ότι μια ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία είναι ότι το πλοίο ξεμένει πλέον από νερό και καύσιμα. “Δεν υπάρχει καύσιμο για τη γεννήτρια μας. Θα διαρκέσει ίσως άλλες δύο ημέρες και χωρίς ηλεκτρισμό, το πλοίο θα είναι εκτός ελέγχου “, ισχυρίστηκε ο Mukhin.

Έδωσε επίσης φωτογραφίες, οι οποίες, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, αποδεικνύουν την “κακή κατάσταση του εσωτερικού του πλοίου που χρειάζεται επειγόντως σημαντικές επισκευές”.

saint elias egkatalelimeno plio kali limenes 2

saint elias egkatalelimeno plio kali limenes 3

saint elias egkatalelimeno plio kali limenes 4

Το Greek Reporter επικοινώνησε με τα κεντρικά της διαχειρίστριας εταιρείας Sealight Maritime LTD στον Πειραιά. Ένας εκπρόσωπος δήλωσε ότι γνωρίζουν τα προβλήματα και επιδιώκουν επειγόντως να τα λύσουν σε συνεργασία με τις λιμενικές αρχές και την ακτοφυλακή. Πρόσθεσε ότι επίσημη δήλωση σχετικά με την κατάσταση που έχει να κάνει με το φορτηγό πλοίο θα ανακιονωθεί σύντομα.

Greek Reporter