Έγινε “άγγελος” η 14χρονη Χριστίνα – ‘Έφυγε” και χαρίζει ζωή σε άλλους ανθρώπους

Έγινε “άγγελος” η 14χρονη Χριστίνα – ‘Έφυγε” και χαρίζει ζωή σε άλλους ανθρώπους

Χαρίζει ζωή μέσα από τον θάνατό της η 14χρονη Χριστίνα, που έπεσε θύμα τροχαίου τα ξημερώματα της Κυριακής 9 Ιουλίου.

Μετά από πολυήμερη παραμονή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, οι θεράποντες γιατροί ενημέρωσαν την οικογένειά της ότι η κατάσταση της άτυχης ανήλικης είναι δυστυχώς μη αναστρέψιμη.

Όλες αυτές τις ημέρες η Χριστίνα έδινε μάχη για τη ζωή της, ούσα σε μηχανική υποστήριξη, ωστόσο παρά τις προσπάθειες των γιατρών, τα τραύματα που έχει υποστεί είναι βαρύτατα, με αποτέλεσμα να διαπιστωθεί ο εγκεφαλικός της θάνατος.

Οι γονείς της 14χρονης πήραν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανά της, σε συνανθρώπους μας που περιμένουν να βρεθεί συμβατός δότης.

Μετά την ολοκλήρωση όλων των απαιτούμενων ιατρικών εξετάσεων και τη βεβαίωση ότι η κατάστασή της είναι μη αναστρέψιμη, ενημερώθηκε ο Διεθνής Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων και η διαδικασία της λήψης οργάνων θα ξεκινήσει τις αμέσως επόμενες ώρες.

Σοκαριστικό τροχαίο

Η άτυχη Χριστίνα ήταν συνεπιβάτης στη μηχανή ενός 16χρονου η οποία συγκρούστηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 9 Ιουλίου με αυτοκίνητο.

Τα δύο παιδιά επέστρεφαν από νυχτερινή έξοδο, με τον 16χρονο – σύμφωνα με πληροφορίες – να έχει πάρει το μηχανάκι του πατέρα του, χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός των 2 παιδιών, με την 14χρονη να τραυματίζεται πιο σοβαρά, καθώς εκσφενδονίστηκε σε απόσταση πολλών μέτρων, με αποτέλεσμα να χτυπήσει σοβαρά στο κεφάλι.

Τις προηγούμενες ημέρες, ο 16χρονος οδηγός της μηχανής, ο οποίος δεν είχε δίπλωμα οδήγησης, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, αντιμετωπίζοντας κατ’ οίκον τα ορθοπεδικά τραύματα που φέρει.