Εφιάλτης το πάρκινγκ στα Χανιά

Εφιάλτης το πάρκινγκ στα Χανιά

Το αδιέξοδο της εύρεσης πάρκινγκ στα Χανιά που βιώνουν καθημερινά οι επισκέπτες της πόλης μαζί με τους ντόπιους, περιγράφει σε επιστολή της προς τον δήμαρχο Χανίων κ. Σημανδηράκη, η Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων.

Την επιστολή (που κοινοποιείται και στο ΕΒΕΧ) με τίτλο “Εφιάλτης το πάρκινγκ στα Χανιά”, υπογράφει ο πρόεδρος της Ένωσης Ι. Κουκουράκης, αναφέροντας αναλυτικά τα εξής:

«Καθημερινά βιώνουμε την απόγνωση των τουριστών πελατών μας που εναγωνίως προσπαθούν να βρουν χώρο παρκαρίσματος προκειμένου να ξεφορτώσουν τις αποσκευές τους ή να παρκάρουν για μερικές ώρες το αυτοκίνητο που ενοικίασαν χωρίς να ξέρουν τι τους περιμένει στη συνέχεια.

Προσπαθούμε να τους εξηγήσουμε ότι τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι μόνιμοι κάτοικοι της πόλης μας και τους φαίνεται περίεργο πώς μια πόλη που δέχεται τόσο τουρισμό δεν έχει φροντίσει για την εξεύρεση αναγκαίων υπόγειων χώρων στάθμευσης.

Άλλοι πιο “τυχεροί” που έχουν νοικιάσει καταλύματα έξω από την πόλη των Χανίων απογοητεύονται όταν προσπαθούν να επισκεφτούν την πόλη με το αυτοκίνητο τους, αφού δεν έχουν πού να σταθμεύσουν, μετανιώνοντας για την επιλογή τους αυτή.
Χρόνο με τον χρόνο το πρόβλημα του κυκλοφοριακού και της στάθμευσης γίνεται οξύτερο, γιγαντώνεται, ήδη επιβαρύνθηκε με τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων, καμιά μέριμνα δεν λαμβάνεται και απειλεί να μας πνίξει και να κάνει την πόλη μας μια πόλη που θα αποφεύγουν οι τουρίστες.

Δίπλα, στο γειτονικό Ρέθυμνο, η Δημοτική Αρχή εδώ και χρόνια έψαξε και βρήκε λύσεις έστω και υπαίθριες, με μικρή πληρωμή (παρκινγκ Μαρίνας, παρκινγκ πρώην Σχολής Χωροφυλακής, παρκινγκ δίπλα στο Δημοτικό πάρκο κ.λπ.)
Σε μας εδώ;».

Χανιώτικα νέα