Δολοφονική επίθεση δέχτηκε ο δημοσιογράφος Στέφανος Χίος (Σκληρές εικόνες)

Δολοφονική επίθεση δέχτηκε ο δημοσιογράφος Στέφανος Χίος (Σκληρές εικόνες)

Δολοφονική επίθεση δέχτηκε ο δημοσιογράφος Στέφανος Χίος (Σκληρές εικόνες)

Δολοφονική επίθεση δέχτηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας (27/7) ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας «Μακελειό», Στέφανος Χίος.

Η επίθεση σημειώθηκε λίγο μετά τις 03.00 τα ξημερώματα έξω από το σπίτι του Στέφανου Χίου στα Βριλήσσια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο άνδρες που φορούσαν κουκούλες παραμόνευαν έξω από το σπίτι του δημοσιογράφου στα Βριλήσσια και μόλις ο Στέφανος Χίος εμφανίστηκε, ένας από τους δράστες τον πλησίασε ενώ το θύμα ήταν ακόμα μέσα στο αυτοκίνητό του και τον πυροβόλησε δύο φορές σχεδόν εξ επαφής από το παράθυρο του οδηγού.

Στη συνέχεια, ο δημοσιογράφος εμφανίστηκε αιμόφυρτος στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο και από έκει, οι γιατροί τον μετέφεραν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο ΚΑΤ όπου παραμένει για νοσηλεία.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η μία σφαίρα τον πέτυχε στο λαιμό περνώντας ξυστά από την καρωτίδα, ενώ η δεύτερη πέρασε πάνω από το αριστερό στήθος λίγα εκατοστά μακριά από την καρδιά και αυτό που έσωσε τον δημοσιογράφο είναι το γεγονός ότι το όπλο του δράστη μπλόκαρε πριν αδειάσει και τις υπόλοιπες σφαίρες πάνω του.

Η κατάσταση της υγείας του σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες χαρακτηρίζεται ελεγχόμενη.

Την έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών, ανέλαβαν αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, οι οποίοι έξω από το σπίτι του δημοσιογράφου βρήκαν δύο κάλυκες από πυροβόλο όπλο.

Τυχερός στην ατυχία του

Όπως φαίνεται, πάνω στην ατυχία του, ο Στέφανος Χίος στάθηκε σε κάτι τυχερός και σώθηκε… Το όπλο του δράστη, μάλλον κόλλησε κατά την διάρκεια της επίθεσης και για αυτό δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το έργο του.

Μάλιστα, όλα δείχνουν οτι το όπλο με το οποίο έγινε η επίθεση είχε σιγαστήρα. Για αυτό και οι γείτονες δεν άκουσαν και δεν αντιλήφθηκαν τίποτα.

Πήγε μόνος του στο νοσοκομείο

Αξίζει να σημειωθεί οτι ο Στέφανος Χίος πήγε μόνος του στο νοσοκομείο, οδηγώντας. Αρχικά μετέβη στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο, το οποίο όμως δεν εφημέρευε και έτσι ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, το οποίο τον μετέφερε στο ΚΑΤ όπου είναι σε καταστολή στην Μονάδα Εντατικής Φροντίδας.

Η κατάσταση της υγείας του είναι ελεγχόμενη και νοσηλεύεται στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Στέφανος Χίος είχε δεχτεί κατά το προηγούμενο διάστημα απειλές, ωστόσο, δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια σύνδεση του συμβάντος με τις απειλές αυτές.

newsbomb.gr