Διπλά χρυσός στην Τυνησία ο Κρητικός παραολυμπιονίκης Μανώλης Στεφανουδάκης

Διπλά χρυσός στην Τυνησία ο Κρητικός παραολυμπιονίκης Μανώλης Στεφανουδάκης

Δύο χρυσά μετάλλια στο ακόντιο και τη σφαίρα κατηγορίας F54, κατέκτησε ο Μανώλης Στεφανουδάκης στο Γκραν Πρι που ολοκληρώθηκε στην Τύνιδα.

Ο δις Παραολυμπιονίκης, στον ακοντισμό ξεπέρασε τα 29 μέτρα (29.17μ), ενώ η καλύτερη βολή του στη σφαιροβολία μετρήθηκε 8.22μ, κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες. Μάλιστα στις δηλώσεις του μετά τα δύο χρυσά, ο Στεφανουδάκης αποκάλυψε το τροχαίο ατύχημα που είχε κατά την άφιξή του στην Τυνησία, το οποίο όμως δεν τον εμπόδισε να αγωνιστεί.

“Νιώθω ευλογημένος από τον Θεό που κατάφερα να αγωνιστώ και να κατακτήσω δύο χρυσά μετάλλια σε μια διοργάνωση που με δένουν σχέσεις και φιλίες χρόνων καθώς έχω συμμετάσχει αρκετές φορές στο συγκεκριμένο Grand Prix. Κατά την άφιξη μου στην Τυνησία είχα ένα τροχαίο ατύχημα, ο γιατρός της διοργάνωσης μου σύστησε να μην αγωνιστώ και να ακολουθήσω φαρμακευτική αγωγή και ανάπαυση.

Παρ’ότι είχα πολύ έντονους μυϊκούς πόνους τις τελευταίες μέρες, αποφάσισα να συμμετάσχω στα αγωνίσματα και δεν απογοητεύτηκα. Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και τους πόνους, κατάφερα να αυξήσω την απόδοση μου για φέτος και είμαι ικανοποιημένος με τα μέτρα μου. Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσω πρόγραμμα αποκατάστασης και θα συνεχίσω δυναμικά την προετοιμασία μου για την επόμενη διοργάνωση”.

“Ο Μανώλης Στεφανουδάκης”δήλωσε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, “σε ολόκληρη την αθλητική του διαδρομή γνωρίζει καλά πως να ξεπερνά εμπόδια, να θέτει νέους στόχους και βεβαίως να κατακτά τις κορυφές του παγκόσμιου αθλητισμού.

Ως Περιφέρεια Κρήτης, συγχαίρουμε τον Κρητικό Παραολυμπιονίκη και Παγκόσμιο Πρωταθλητή, ο οποίος για μια ακόμα φορά στην Τυνησία, τίμησε την Ελλάδα στο “Τunis 2021 Grand Prix-13th Tunis International Meeting Tunis”.

Με την κατάκτηση δύο χρυσών μεταλλίων επιβεβαιώνει ότι βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, του ακοντισμού και της σφαιροβολίας. Θερμά συγχαρητήρια και στους προπονητές του. Του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην πορεία του”.