Δήμος Κισσαμου: Εμείς κάναμε την καταγγελία για τις ξαπλώστες στα Φαλάσαρνα – Η Αστυνομία με δική της πρωτοβουλία πήγε σε όλη την παραλία

Δήμος Κισσαμου: Εμείς κάναμε την καταγγελία για τις ξαπλώστες στα Φαλάσαρνα – Η Αστυνομία με δική της πρωτοβουλία πήγε σε όλη την παραλία

Τις δικές του εξηγήσεις για τους εκτεταμένους ελέγχους της αστυνομίας για τα ομπρελοκαθίσματα στα Φαλάσσαρνα, επιχειρεί να δωσει ο Δημος Κισσάμου μετά το ρεπορτάζ του zarpanews.gr, δείτε ΕΔΩ

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Κισσάμου σε γραπτή του ανακοίνωση, παραδέχεται ότι εκείνος έκανε την καταγγελία σε βάρος – όχι όλων – αλλά μίας συγκεκριμένης επιχείρησης ενώ με δική της πρωτοβουλία η Αστυνομία προχώρησε σε εκτεταμένους ελέγχους που οδήγησαν μάλιστα σε 13 συλλήψεις ενώ έχει σχηματιστεί δικογραφία για παράνομη κατάληψη αιγιαλού.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Στο δήμο Κισσάμου έχουν παραχωρηθεί από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών και σύμφωνα με τον νόμο 2971/2001 όπως ισχύει, δυο θέσεις από 500τ.μ. εκάστη, για τοποθέτηση ομπρελών σε συγκεκριμένες θέσεις στην παραλία της Παχιάς Άμμου Φαλασάρνων. Στη μία από τις δύο θέσεις, με έγγραφο από δικηγόρο που στάλθηκε στο δήμο στις 17-5-2023, ο ιδιώτης απαιτεί να διώξει το δήμο με διάφορες προφάσεις. Παράλληλα, ο ιδιώτης επεκτείνει άνευ αδείας τη δραστηριότητα του πλησίον κι εντός της περιοχής παραχώρησης του δήμου.

Ο δήμος με το υπ. αριθμ. ΑΠ 7318 23/6/2023, με πολύ προσεκτικό τρόπο, απευθύνεται κι ενημερώνει σχετικά την Κτηματική Υπηρεσία Χανίων προκειμένου να προστατεύσει τα συμφέροντα του και ζητά από την Υπηρεσία να διενεργήσει αυτοψία σε συγκεκριμένη αυστηρά θέση την οποία με συντεταγμένες κι δορυφορική απεικόνιση είχε προσδιορίσει, στη περιοχή της Παχιάς Άμμου.

Η Κτηματική Υπηρεσία με το έγγραφο ΑΠ. Κτημ. 74408 ΑΠΑ 2023/21/07/2023 προς ΑΤ Κισάμου και κοινοποίηση στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων ζητάει από το Α.Τ. Κισάμου να προχωρήσει στον συγκεκριμένο έλεγχο χωρίς την παρουσία της λόγω κολλήματος, αναφέροντας ρητά τέσσερις (4) φορές, ότι η καταγγελία αφορά μόνο στην Παχιά Άμμο, δηλαδή στο τμήμα αιγιαλού που δραστηριοποιούνται ο δήμος Κισάμου και δύο ιδιώτες.

Η αστυνομία με δική της πρωτοβουλία προχώρησε σε ελέγχους στο σύνολο της παραλιακής ζώνης της ευρύτερης περιοχής Φαλασάρνων, παρότι στο σχετικό έγγραφο της αρμόδιας Υπηρεσίας με ρητό κι επαναλαμβανόμενο τρόπο ζητείτο η ενέργεια του ΑΤ. Κισάμου μόνο για τη συγκεκριμένη περιοχή της Παχιάς Άμμου.

Τα αναφερόμενα έγγραφα βρίσκονται στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου».

zarpanews.gr