Δίκη κατ’ εξακολούθηση βιασμών 19χρονου στον Πλατανιά Χανίων: Τι δήλωσαν οι 5 κατηγορούμενοι (φωτο-video)

Δίκη κατ’ εξακολούθηση βιασμών 19χρονου στον Πλατανιά Χανίων: Τι δήλωσαν οι 5 κατηγορούμενοι (φωτο-video)

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου άρχισε σήμερα η δίκη των 5 κατηγορουμένων για την υπόθεση κατά συρροή βιασμών του 19χρονου Γιάννη στον Πλατανιά Χανίων.

Κατά τη διαδικασία ο εισαγγελέας ανέγνωσε τις κατηγορίες οι οποίες έχουν ως εξής:

Ο πρώτος 68χρονος κατηγορούμενος, κατηγορείται για κατ’ εξακολούθηση βιασμό πάρα φύσιν του 19χρονου 20 φορές και για ομαδικό βιασμό πάρα φύσιν 2 φορές.

Ο 67χρονος πατέρας του 19χρονου Γιάννη, κατηγορείται για απλή συνδρομή σε τουλάχιστον 19 κατ’ εξακολούθηση βιασμούς, καθώς κατηγορείται ότι γνώριζε για τους βιασμούς αλλά ούτε τους κατήγγειλε ούτε τους απέτρεψε. Επίσης κατηγορείται για πρόκληση σωματικού πόνου και εξάντλησης, επικίνδυνης για την υγεία του 19χρονου.

Οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούμενοι, ο 72χρονος ιερέας, ο 44χρονος δεύτερος ιερέας και ο 42χρονος αδερφός του (ο οποίος είναι ΑμεΑ), κατηγορούνται για 2 κατ’ εξακολούθηση ομαδικούς παρά φύσιν βιασμούς του 19χρονου.

Το δικαστήριο ρώτησε τους κατηγορουμένους τι δηλώνουν για τις κατηγορίες που τους αποδίδονται:

Ο 67χρονος υποστήριξε: “Τα πάντα είναι ψέματα”.

Ο πατέρας δήλωσε: “Οποιος έχει πειράξει τον γιο μου να σαπίσει στη φυλακή”.

Ο 72χρονος ιερέας υποστήριξε: “Ολα είναι αποκυήματα νοσηρής φαντασίας”

Ο 44χρονος ιερέας δήλωσε: ” Είμαι κατηγορηματικά αθώος”, ενώ αθώος δήλωσε και ο 42χρονος αδερφός του.

Το δικαστήριο διέκοψε για να εξετάσει τα αιτήματα που τέθηκαν από τους δικηγόρους και αφορούν στη μη παρουσία του 19χρονου στη διαδικασία καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς θα είναι επιβαρυντική για τον ίδιο, στην εκδίκαση της υπόθεσης κεκλεισμένων των θυρών και στη διακοπή σήμερα της διαδικασίας προκειμένου ο δικηγόρος του πατέρα που διορίστηκε σήμερα από το δικαστήριο, να μπορέσει να ενημερωθεί για τη δικογραφία.

Τελικά το δικαστήριο διέκοψε για αύριο στις 9.00, ενώ αποφάσισε ότι αύριο θα εξεταστεί τελικά ο 19χρονος Γιάννης. Το αν θα γίνει η δίκη κεκλεισμένων των θυρών θα αποφασιστεί αύριο.

Να σημειωθεί ότι στον χώρο των δικαστηρίων έχουν συγκεντρωθεί μέλη συλλογικοτήτων ως ένδειξη συμπαράστασης στην πλευρά του 19χρονου, ενώ παράλληλα υπάρχει και έντονη αστυνομική παρουσία. Κατά την έξοδο ιερέων από τα δικαστήρια (όχι των κατηγορουμένων) ακούστηκαν αποδοκιμασίες.

flashnews.gr