Διεθνές βραβείο στον Χανιώτη που έσωσε τουρίστα που πνιγόταν σε ταβέρνα

Διεθνές βραβείο στον Χανιώτη που έσωσε τουρίστα που πνιγόταν σε ταβέρνα

Ο εργαζόμενος της ταβέρνας έσωσε πριν από δύο χρόνια έναν τουρίστα που πνιγόταν από τροφή, παρέχοντας του τις πρώτες βοήθειες!

Το να γνωρίζεις τις πρώτες βοήθειες μπορεί να είναι σωτήριο. Αυτό το έκανε πράξη ο Χανιώτης εργαζόμενος σε ταβέρνα στα Χανιά, Βασίλης Πατελάκης, το καλοκαίρι του 2019. Τότε, ένας Βρετανός τουρίστας είδε τον… Χάρο με τα μάτια του αφού η τροφή του “στάθηκε” στον λαιμό με συνέπεια να του κόψει τελείως την αναπνευστική οδό.

Αν δεν ήταν εκεί ο Βασίλης Πατελάκης, γνώστης στην παροχή πρώτων βοηθειών, τότε η εξέλιξη θα ήταν… τραγική!

Ο Βασίλης Πατελάκης έγινε πολύ σωστά Viral και η ιστορία του διαδόθηκε σε όλη την Ευρώπη! Δεεν ήταν και λίγο πράγμα αφού παράλληλα είχε κυκλοφορήσει και το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα της επιχείρησης.

Σήμερα, ο Χανιώτης εργαζόμενος εστίασης πήρε το πρώτο βραβείο Πρώτων Βοηθειών Ambassador Award. #112 Awards2021.

Ο Βασίλης Πατελάκης έσωσε τον συγκεκριμένο τουρίστα χρησιμοποιώντας το Heimlich Manoeuvre. Κατόπιν, δημιούργησε μια εκστρατεία για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο τη σημασία της γνώσης των πρώτων βοηθειών.

Δείτε εδώ το Βίντεο με το περιστατικό

Οι βραβεύσεις σε 4-5 άτομα ανάλογης προσφοράς ανακοινώθηκαν στο Facebook (@ 112 επείγουσα ανάγκη) και Twitter (@ 112 _ sos) στο πλαίσιο των 112 Awards 2021!

Να τονιστεί επίσης ότι ο Βασίλης Πατελάκης, μετά από εκείνο το περιστατικό, πρότεινε τα παιδιά να διδάσκονται από τα σχολεία τον τρόπο παροχής πρώτων βοηθειών σε ανάλογες καταστάσεις, επισημαίνοντας ότι καλό θα ήταν να γίνουν σεμινάρια και σε μαγαζιά εστίασης.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της EENA (European Emergency Number Association) που διενεργεί τη διεθνή αυτή βράβευση:

“Κάθε χρόνο, βλέπουμε ήρωες σε όλο τον κόσμο να ξεπερνούν το αναμενόμενο για να βοηθήσουν τους άλλους. Αυτή είναι η τελετή των “βραβείων 112″, με την οποία βραβεύουμε αυτά τα απίστευτα άτομα και τους οργανισμούς που μας εμπνέουν να συνεχίσουμε την προσπάθεια για την αλλαγή των συνθηκών για την ασφάλεια των ανθρώπων”.

flashnews.gr