Δέκα χιλιάδες εθελοντές δότες μυελού στα Χανιά (φωτο)

Δέκα χιλιάδες εθελοντές δότες μυελού στα Χανιά (φωτο)

Δέκα χιλιάδες εθελοντές δότες μυελού των οστών έχει ο νομός Χανίων, τους περισσότερους στην ελληνική επικράτεια.

aeweb

Το γεγονός αυτό επισημάνθηκε το βράδυ της Δευτέρας τον θερινό κινηματογράφο του δημοτικού Κήπου , κατά την εορταστική εκδήλωση παρουσίασης δράσεων και προγραμμάτων του συλλόγου “Ορίζοντας”, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο το 3ο Σάββατο του Σεπτεμβρίου. σσχετική για τη δωρεά μυελού των οστών.
Να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος “ Ορίζοντας ” διανύει το 17ο έτος από την ίδρυση του με σκοπό την στήριξη παιδιών αλλά και ενηλίκων που πάσχουν από καρκίνο.
Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Σπύρος Αδοντάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, η αντιδήμαρχος δήμου Χανίων Ελένη Ζερβουδάκη, η πρόεδρος του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών “Αγιος Ιωάννης” Δέσποινα Ροδουσάκη και άλλοι.

ΠΟΡΕΙΑ 17 ΕΤΩΝ

«Ο “Ορίζοντας στη 17χρονη πορεία του έχει καταφέρει χάρη στην πολύτιμη προσφορά και συνεργασία όλων μας, ιδιωτών και επιχειρήσεων, τοπικών φορέων και συλλογικοτήτων  να βρίσκεται πάντα δίπλα σε όποιον έχει ανάγκη αλλά κυρίως σε παιδιά και ενήλικες καθώς και στις οικογένειές τους που πάσχουν από καρκίνο.
Με κύριο γνώμονα την ουσιαστική βοήθεια στο δύσκολο αυτό  αγώνα που καθημερινά οι συνάνθρωποι μας καλούνται να δώσουν για τη ζωή τους, ο Σύλλογος Ορίζοντας δραστηριοποιείται σε διάφορα επίπεδα ώστε να μπορεί να  καλύπτει όλο και περισσότερο ανάγκες που συνεχώς προκύπτουν», τόνισε ο κ. Αδοντάκης στην ομιλία του. Συνεχίζοντα επεσήμανε ότι «καταφέρνουμε σαν σύλλογος, πάντα βέβαια μέσω της συγκινητικής προσφοράς και ανταπόκρισης των συμπολιτών μας να προσφέρουμε.
Από τη μεριά του ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Καλογερής συνεχάρη τον σύλλογο και τον πρόεδρό του προσωπικά για την προσφορά τους. «Μ’ αρέσει που έχει ανταποκριθεί η κοινωνία, χαίρομαι όταν  βλέπω  όλο και περισσότερο είτε στις χαρές είτε στις λύπες τους οι άνθρωποι  να γράφουν  ότι τα χρήματα  να πηγαίνουν στον “Ορίζοντα” που σημαίνει ότι έχει γίνει τεράστια αναγνώριση και τεράστια αξιοπιστία. Εμείς από την πλευρά μας είμαστε αρωγοί σας όσο περισσότερο μπορούμε…», σχολίασε.
Τα εύσημα της στις δράσεις των ανθρώπων του “Ορίζοντα” και πρωτίστως στον πρόεδρο του Σπύρο Αδοντάκη, απένειμε η αντιδήμαρχος Χανίων κα Ζερβουδάκη σημειώνοντας πως «εσείς οι απλοί άνθρωποι με το συναίσθημα, με την καρδιά, με την ενσυναίσθηση είστε εκείνοι που χαρίζεται ζωή σε εκείνους τους υπόλοιπους οι οποίοι το έχουν ανάγκη”, για να αναφερθεί αμέσως μετά σε ένα συγγενικό της πρόσωπο που βρήκε εθελοντή δότη μυελού των οστών από τη Γερμανία τονίζοντας ότι “αυτή την στιγμή το παιδί ζει”».
Με συγκίνηση αναφέρθηκε στον χαιρετισμό της η πρόεδρος των εθελοντών αιμοδοτών Νομού Χανίων “Αγιος Ιωάννης”, Δέσποινα Ροδουσάκη σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «χαίρομαι που ανηκουμε και στην αλυσίδα ζωής και συμμετέχουμε στον “Ορίζοντα” με δειγματοληψία μυελού των οστών που πραγματοποιούμε σε κάθε εθελοντική αιμοδοσία…».
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε προβολή ταινίας μικρού μήκους, παρουσίαση Project Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, βράβευση του υποψήφιου εθελοντή Εμμανουήλ Πετράκη που συμπλήρωσε τον αριθμό των δέκα χιλιάδων εθελοντών.

Χανιώτικα νέα