Υπερ-πανσέληνος και στα Χανιά – Δείτε τις αποψινές εκδηλώσεις υπό το φως του φεγγαριού

Υπερ-πανσέληνος και στα Χανιά – Δείτε τις αποψινές εκδηλώσεις υπό το φως του φεγγαριού

Υπερ-πανσέληνος και στα Χανιά – Δείτε τις αποψινές εκδηλώσεις υπό το φως του φεγγαριού

«Υπερ-πανσέληνος» ή supermoon στα αγγλικά, η αποψινή πανσέληνος δεν ονομάστηκε τυχαία έτσι. Θα είναι η πιο κοντινή και η μεγαλύτερη του χρόνου.

Στις 10 Αυγούστου η «σούπερ Σελήνη» θα είναι κατά 14% πιο κοντά στη Γη και κατά 30% πιο φωτεινή σε σχέση με τις υπόλοιπες πανσελήνους του έτους, δημιουργώντας έτσι ένα ουράνιο υπερθέαμα.

Με αφορμή την αποψινή πανσέληνο λοιπόν, προγραμματίζονται σε κάθε γωνιά της χώρας πλήθος εκδηλώσεων. Στα Χανιά ξεχωρίζουν δύο εκδηλώσεις που εντάσσονται στο πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στο «Φως του Φεγγαριού»

Η πρώτη αφορά μία μοναδική μουσική εκδήλωση στο χωριό Ρόκκα στην Κίσαμο και συνδιοργανώνεται από σημαντικούς συλλόγους και φορείς, σε μια προσπάθεια ανάδειξης του φυσικού, του αρχαιολογικού αλλά και του πολιτιστικού πλούτου της ενδοχώρας μας.

Το χωριό Ρόκκα βρίσκεται 15.5 χλμ. από το Καστέλι Κισσάμου και 35 χλμ από τα Χανιά. Πάνω στο λόφο πού δεσπόζει στο χωριό, υπάρχουν ερείπια Βυζαντινού κάστρου, με υπολείμματα από δεξαμενές και κτίρια.

Η συναυλία πραγματοποιείται στο επονομαζόμενο «Τρουλί» της Ρόκκας στην πλαγιά του αρχαιολογικού χώρου, σε ένα χώρο που προσφέρει στον επισκέπτη μοναδική θέα αλλά και τις μελωδίες της Ορχήστρας Εγχόρδων ΑΣΟΝιέτα.

Την δεκαοκταμελής ορχήστρα εγχόρδων θα διευθύνει ο καταξιωμένος μαέστρος Παύλος Σεργίου και πλαισιώνεται από την Αγγελική Καθαρίου, Μεσόφωνος και τον Χρήστος Ζερμπίνος στο ακορντεόν.

Η δεύτερη εκδήλωση – μουσική βραδιά θα πραγματοποιηθεί στις 21.00 στον αρχαιολογικό χώρο Απτέρας και πρόκειται για μία μουσική συνάντηση των Vinicio Caposella, Λάμπη Ξυλούρη και Μάνου Αθανασιάδη trio

Ο χώρος θα είναι ανοικτός στο κοινό από τις 20.00

Η είσοδος και στις δύο εκδηλώσεις είναι ελεύθερη

Συνδιοργάνωση: ΚΕ Εφορία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Περιφερειακή Ενότητα Χανίων

zarpa.gr