Χριστουγεννιάτικη οδύσσεια για ηλικιωμένη Χανιωτισσα!

Χριστουγεννιάτικη οδύσσεια για ηλικιωμένη Χανιωτισσα!

Χριστουγεννιάτικη οδύσσεια για ηλικιωμένη Χανιωτισσα!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Parakritika.gr, μια 66χρονη γυναίκα που φιλοξενείται σε ιδιωτική προνοιακή δομή, ανέβασε -σύμφωνα με τη δομή- πυρετό και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Χανίων.

Η γυναίκα όντως μεταφέρθηκε και νοσηλεύτηκε στη βραχεία νοσηλεία κάνοντας όλες τις απαραίτητες εξετάσεις. Μάλιστα υποβλήθηκε και σε δύο μοριακά τεστ για τον κοροναϊό που ήταν και τα δύο αρνητικά.

Και αφού η κλινική της κατάσταση ήταν άριστη και πλέον χωρίς πυρετό, δεν υπήρχε λόγος εισαγωγής της σε κλινική, πολύ δε περισσότερο να παραμείνει στη βραχεία νοσηλεία, οπότε βεβαιώθηκε το σχετικό εξιτήριο.

Ειναι σαφές ότι η οποία περαιτέρω παραμονή της στο νοσοκομείο θα εγκυμονούσε κινδύνους για την υγεία της.

Και κάπου εδώ ξεκινά η “οδύσσεια” της άτυχης γυναίκας.

Μιλώντας στο Parakritika.gr, ο διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων, Γιώργος Μπέας, τόνισε πως η ηλικιωμένη, μετά το πέρας των εξετάσεων και της βραχείας νοσηλείας, έπρεπε πλέον να επιστρέψει στη δομή απ’ όπου παραλήφθηκε.

“Κάναμε ότι έπρεπε από πλευράς μας και η γυναίκα πήρε εξιτήριο. Έπρεπε να επιστρέψει στον οίκο ευγηρίας. Δυστυχώς όμως, δεν την δέχονται πίσω. Αδιανόητο! Μίλησα με την υπεύθυνη της δομής η οποία μου είπε ότι γυναίκα είναι παρατημένη από τους συγγενείς της και της οφείλονται και χρήματα. Αυτός προφανώς ήταν λαι ο λόγος που δεν την δέχεται πίσω. Χρειάστηκε να παρέμβει Εισαγγελέας και να μεταφέρει την ηλικιωμένη το ασθενοφόρο πίσω στον οίκο ευγηρίας συνοδεία περιπολικού. Ανήκουστα πράγματα. Και μάλιστα η υπεύθυνη, ακόμη και τότε αρνήθηκε να την παραλάβει. Όπως αντιλαμβάνεται, δεν γίνεται να είναι κάποιος υπεράνω του νόμου και να παρακωλυει την λειτουργία ενός ολόκληρου νοσοκομείου. Τα παιδιά στην βραχεία έκαναν πέντε εισαγωγές. Η συγκεκριμένη πήρε εξιτήριο, δηλαδή έγγραφη βεβαίωση πως είναι καλά. Είχε και τα δύο τεστ αρνητικά. Δεν έπρεπε λοιπόν να επιστρέψει στον οίκο ευγηρίας;” αναφέρει ο κ. Μπέας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η υπεύθυνη της βραχειας έκανε τα αδύνατα δυνατά και καθ’ υπέρβαση των καθηκόντων της προσπάθησε και ήρθε σε επικοινωνία με κάποιον συγγενή της, ο οποίος όμως, μετά την πρώτη κλήση που απάντησε… εξαφανίστηκε.

Να σημειωθεί επιπρόσθετα για την κατάσταση της υγείας της γυναίκας ότι ουδέποτε διαπιστώθηκε εμπύρετη κατάστασή της κατά τη νοσηλεία της στο νοσοκομείο.

Επισης, τραγική ειρωνεία ότι όλα αυτά συνέβησαν την ημέρα των γενεθλίων της, με τους γιατρούς και νοσηλευτές του ΤΕΠ να προσπαθούν να απαλύνουν τον πόνο της, βάζοντας ένα κεράκι γενεθλίων πάνω σε ένα κρουασάν.

Λόγω άρνησης εφαρμογής της προφορικής εντολής του Εισαγγελέα, η υπεύθυνη της δομής οδηγήθηκε στο αστυνομικό μέγαρο Χανίων.

Σε επικοινωνία που είχε μαζί της το Parakritika.gr ανέφερε πως η γυναίκα είναι παρατημένη στη δομή από τους συγγενείς της εδώ και μήνες, ενώ όλα της τα έξοδα καλύπτονται από τον οίκο ευγηρίας.

Οπως είπε δεν υπάρχει καμία επαφή μαζί τους, ενώ ηγυναίκα πήγε εμπύρετη στο νοσοκομείο και μέσα σε λίγες ώρες επέστρεψε πίσω με ασθενοφόρο καθώς είχε πάρει εξιτήριο.

Πρόσθεσε δε πως θα έπρεπε να υπάρχει μια μέριμνα από κάποια κοινωνική υπηρεσία για αυτούς τους ανθρώπους, εξηγώντας το γιατί δεν μπορούσε να την δεχτεί πίσω στη δομή.

Πάντως, το όλο θέμα αναμένεται να πάρει διαστάσεις, καθώς ο διοικητής του νοσοκομείου Χανίων θα ακολουθήσει κάθε προβλεπόμενη νομική οδό, δεδομένου ότι δεν γίνεται ένα νοσηλευτικό ίδρυμα να βρίσκεται στη μέση μιας ανεύθυνης, όπως είπε κατάστασης, ανάμεσα στην οικογένεια της 66χρονης και τον οίκο ευγηρίας.

parakritika